Za raffaello cheesecake by se nemusela stydět ani renomovaná cukrárna. Dort je obalený v kokosu, vršek je efektně politý bílou čokoládou a ozdobený milovanými kokosovými pralinkami. Raffaello cheesecake je jako stvořený pro zvláštní příležitosti – nádherný a mimořádně chutný.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 175 °C.
Připravte korpus. Mouku, 50 g cukru, 70 g studeného másla, prášek do pečiva dejte do velké mísy. Prsty vypracujte drobenku, přidejte žloutek a spojte v kompaktní těsto.
Dno dortové formy o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem.
Těsto rozválejte mezi dvěma archy pečicího papíru a vyložte jím dno formy. Nebo ho jednoduše po dně roztlačte. Pečte 15–20 minut dozlatova.
Připravte náplň. Sýr, vejce, 250 g cukru, vanilkový cukr a škrob vložte do mísy robota. Prošlehejte dohladka. Poté přilijte 250 ml smetany a míchejte asi 2 minuty. Náplň nalijte na upečený korpus a pečte 55–60 minut. Vypněte a nechte vychladnout v otevřené troubě. Vychladlý cheesecake obkružte nožem a sejměte okruží formy. Dejte na 3–4 hodiny do lednice.
Připravte polevu. Zbytek smetany zahřejte, přidejte najemno nasekanou čokoládu a 50 g másla. Míchejte, aby se ingredience spojily. Nechte lehce zchladnout. Polevu alijte na cheesecake a nechte 5–6 polévkových lžic na potření boků dortu.
Zbytkem polevy tence potřete boky cheesecaku, posypte strouhaným kokosem a vršek ozdobíme kokosovými pralinkami raffaello.
Recept a fotografie převzaty z Moje Gotowanie.