Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Raffaello cheesecake
Raffaello cheesecake
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:

Raffaello cheesecake

3.9/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné Na dortovou formu o průměru 24 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4800 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 420 g
Tuky 300 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za raffaello cheesecake by se nemusela stydět ani renomovaná cukrárna.  Dort je obalený v kokosu, vršek je efektně politý bílou čokoládou a ozdobený milovanými kokosovými pralinkami. Raffaello cheesecake je jako stvořený pro zvláštní příležitosti – nádherný a mimořádně chutný. 

Suroviny

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C.

2

Připravte korpus. Mouku, 50 g cukru, 70 g studeného másla, prášek do pečiva dejte do velké mísy. Prsty vypracujte drobenku, přidejte žloutek a spojte v kompaktní těsto.

3

Dno dortové formy o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem.

4

Těsto rozválejte mezi dvěma archy pečicího papíru a vyložte jím dno formy. Nebo ho jednoduše po dně roztlačte. Pečte 15–20 minut dozlatova.

5

Připravte náplň. Sýr, vejce, 250 g cukru, vanilkový cukr a škrob vložte do mísy robota. Prošlehejte dohladka. Poté přilijte 250 ml smetany a míchejte asi 2 minuty. Náplň nalijte na upečený korpus a pečte 55–60 minut. Vypněte a nechte vychladnout v otevřené troubě. Vychladlý cheesecake obkružte nožem a sejměte okruží formy. Dejte na 3–4 hodiny do lednice.

6

Připravte polevu. Zbytek smetany zahřejte, přidejte najemno nasekanou čokoládu a 50 g másla. Míchejte, aby se ingredience spojily. Nechte lehce zchladnout. Polevu alijte na cheesecake a nechte 5–6 polévkových lžic na potření boků dortu.

7

Zbytkem polevy tence potřete boky cheesecaku, posypte strouhaným kokosem a vršek ozdobíme kokosovými pralinkami raffaello.

Recept a fotografie převzaty z Moje Gotowanie.

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...