Grepovo-růžový cheesecake

Grepovo-růžový cheesecake

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Na 6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4184 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 389 g
Tuky 240 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Život je sladký a někdy trochu hořký... Stejně jako tenhle koláč!

Suroviny

sušenky 250 g
rozdrcené (club, věnečky…)
máslo 80 g
rozpuštěné
Na náplň
krupicový cukr 180 g
krémový sýr 600 g
čerstvý smetanový (lučina, philadelphia či buko)
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
vejce 3 ks
velká
zakysaná smetana 150 g
(15 % tuku)
grapefruitová šťáva 200 ml
cca ze 2 grepů
voda růžová
pár kapek
Na ozdobení
grapefruit
růžový, na plátky
jedlé květy
čajové růžičky

1 Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu o průměru 20–22 cm vyložte pečicím papírem (dno i boky formy).

2 Rozdrcené sušenky promíchejte s máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno formy. Pečte 14 minut, nebo dokud nebude korpus pevný. Nechte úplně vychladnout. Teplotu v troubě snižte na 140°C.

3 Důkladně prošlehejte smetanový sýr s cukrem a vanilkou. Pak po jednom zašlehejte všechna vejce. Nakonec přidejte zakysanou smetanu, grepovou šťávu a růžovou vodu. Jakmile je náplň krásně hladká, nalijte ji na připravený korpus.

4 Na dno trouby položte pekáček s vroucí vodou a na střední příčku dejte formu s cheesecakem. Pečte zhruba 50–60 minut, nebo dokud nejsou okraje náplně pevné, ale střed by
se měl ještě trochu chvět. Vypněte troubu, dvířka pootevřete a zajistěte vařečkou a nechte cheesecake hodinu chladnout uvnitř. Poté ho vyndejte, nechte zcela vychladnout a přes noc dejte do ledničky.

5 Vychlazený cheesecake ozdobte plátky růžového grepu a růžičkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit