Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grepovo-růžový cheesecake

Život je sladký a někdy trochu hořký... Stejně jako tenhle koláč!

Vydání: 2017/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 6 porcí
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT1H
Pečení 1:00
Dort

Ingredience

    • 250g máslových sušenek (Club, věnečky), rozdrcených
    • 80g másla, rozpuštěného

    NA NÁPLŇ

    • 180 g krupicového cukru
    • 600 g smetanového sýra (lučina, philadelphia či buko)
    • vyškrábnutá dřeň z 1/2 vanilkového lusku
    • 3 velká vejce
    • 150 g zakysané smetany (15% tuku)
    • 200 ml grepové šťávy (cca ze 2 grepů)
    • pár kapek růžové vody

    NA OZDOBENÍ

    • plátky růžového grepu
    • čajové růžičky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu o průměru 20–22 cm vyložte pečicím papírem (dno i boky formy).

2 Rozdrcené sušenky promíchejte s máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno formy. Pečte 14 minut, nebo dokud nebude korpus pevný. Nechte úplně vychladnout. Teplotu v troubě snižte na 140°C.

3 Důkladně prošlehejte smetanový sýr s cukrem a vanilkou. Pak po jednom zašlehejte všechna vejce. Nakonec přidejte zakysanou smetanu, grepovou šťávu a růžovou vodu. Jakmile je náplň krásně hladká, nalijte ji na připravený korpus.

4 Na dno trouby položte pekáček s vroucí vodou a na střední příčku dejte formu s cheesecakem. Pečte zhruba 50–60 minut, nebo dokud nejsou okraje náplně pevné, ale střed by
se měl ještě trochu chvět. Vypněte troubu, dvířka pootevřete a zajistěte vařečkou a nechte cheesecake hodinu chladnout uvnitř. Poté ho vyndejte, nechte zcela vychladnout a přes noc dejte do ledničky.

5 Vychlazený cheesecake ozdobte plátky růžového grepu a růžičkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rýžovo-květáková burrito miska

Burgery plněné čedarem & se zelným salátkem a smaženou šalotkou

Rebarborovo-jahodová zmrzlina v sušence

Izraelská hamshuka

Flatbread s ostrou pomazánkou a lososem

Salát à la ceviche z nakládaných ryb

Vepřové kotletky se slaninovými ředkvičkami

Dezerty s exotickým ovocem aneb Sladká vůně dálek

REKLAMA

Přidat komentář