Grepovo-růžový cheesecake

Grepovo-růžový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Na 6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4184 kcal
Bílkoviny 103 g
Cukr 389 g
Tuky 240 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Život je sladký a někdy trochu hořký... Stejně jako tenhle koláč!

Suroviny

sušenky 250 g
rozdrcené (club, věnečky…)
máslo 80 g
rozpuštěné
Na náplň
krupicový cukr 180 g
krémový sýr 600 g
čerstvý smetanový (lučina, philadelphia či buko)
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
vejce 3 ks
velká
zakysaná smetana 150 g
(15 % tuku)
grapefruitová šťáva 200 ml
cca ze 2 grepů
voda růžová
pár kapek
Na ozdobení
grapefruit
růžový, na plátky
jedlé květy
čajové růžičky

1 Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu o průměru 20–22 cm vyložte pečicím papírem (dno i boky formy).

2 Rozdrcené sušenky promíchejte s máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno formy. Pečte 14 minut, nebo dokud nebude korpus pevný. Nechte úplně vychladnout. Teplotu v troubě snižte na 140°C.

3 Důkladně prošlehejte smetanový sýr s cukrem a vanilkou. Pak po jednom zašlehejte všechna vejce. Nakonec přidejte zakysanou smetanu, grepovou šťávu a růžovou vodu. Jakmile je náplň krásně hladká, nalijte ji na připravený korpus.

4 Na dno trouby položte pekáček s vroucí vodou a na střední příčku dejte formu s cheesecakem. Pečte zhruba 50–60 minut, nebo dokud nejsou okraje náplně pevné, ale střed by
se měl ještě trochu chvět. Vypněte troubu, dvířka pootevřete a zajistěte vařečkou a nechte cheesecake hodinu chladnout uvnitř. Poté ho vyndejte, nechte zcela vychladnout a přes noc dejte do ledničky.

5 Vychlazený cheesecake ozdobte plátky růžového grepu a růžičkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit