Život je sladký a někdy trochu hořký... Stejně jako tenhle koláč!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu o průměru 20–22 cm vyložte pečicím papírem (dno i boky formy).
2 Rozdrcené sušenky promíchejte s máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno formy. Pečte 14 minut, nebo dokud nebude korpus pevný. Nechte úplně vychladnout. Teplotu v troubě snižte na 140°C.
3 Důkladně prošlehejte smetanový sýr s cukrem a vanilkou. Pak po jednom zašlehejte všechna vejce. Nakonec přidejte zakysanou smetanu, grepovou šťávu a růžovou vodu. Jakmile je náplň krásně hladká, nalijte ji na připravený korpus.
4 Na dno trouby položte pekáček s vroucí vodou a na střední příčku dejte formu s cheesecakem. Pečte zhruba 50–60 minut, nebo dokud nejsou okraje náplně pevné, ale střed by
se měl ještě trochu chvět. Vypněte troubu, dvířka pootevřete a zajistěte vařečkou a nechte cheesecake hodinu chladnout uvnitř. Poté ho vyndejte, nechte zcela vychladnout a přes noc dejte do ledničky.
5 Vychlazený cheesecake ozdobte plátky růžového grepu a růžičkami.