Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5317 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 383 g
Tuky 373 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je to takový pribináček pro dospělé – krásně krémový, trochu hořký po kávě a čokoládě, a hlavně s poctivou dávkou alkoholu!

Suroviny

+ na vymazání formy
čokoládové sušenky 220 g
např. Derby
tmavá čokoláda 100 g
čerstvý, např. Philadelphia nebo Buko
vejce 4 ks
min. 33%
např. Carolans nebo Berentzen
Na dokončení
min. 33%
na ozdobu, lze vynechat

Postup

1

Máslem lehce vymažte dortovou formu o průměru 23 cm.

2

Sušenky rozmixujte, promíchejte s máslem a upěchujte do dortové formy. Dejte chladit alespoň na 30 minut.

3

Troubu předehřejte na 160 °C.

4

Obě čokolády rozlámejte do misky a nechte rozpustit ve vodní lázni (na hrnec s mírně vroucí vodou postavte žáruvzdornou misku s nalámanými kousky čokolády).

5

Sýr prošlehejte s cukrem, po jednom zašlehejte vejce (ale nepřešlehejte!) a pomalu vmíchejte čokoládu, smetanu a kávový likér.

6

Vlijte na sušenkový základ a dejte péct asi na 1 hodinu. Hotový cheesecake by měl mít lesklý povrch a ne zcela pevný střed. Na dotek je jakoby pružný.

7

Uvolněte cheesecake z formy a nechte vychladnout. Uložte ho alespoň na 3 hodiny do chladničky a poté vyjměte z formy.

8

Šlehačku ochuťte likérem, vyšlehejte a rozetřete ji na vychlazený cheesecake. Ozdobte čokoládovými hoblinkami.

NĚCO NAVÍC
Nealkoholickou verzi jednoduše vytvoříte výměnou smetanového kávového likéru za smetanu ochucenou instantní kávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...