Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5317 kcal
Bílkoviny 113 g
Cukr 383 g
Tuky 373 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Je to takový pribináček pro dospělé – krásně krémový, trochu hořký po kávě a čokoládě, a hlavně s poctivou dávkou alkoholu!

Suroviny

máslo 50 g
+ na vymazání formy
čokoládové sušenky 220 g
např. Derby
mléčná čokoláda 125 g
tmavá čokoláda 100 g
krémový sýr 400 g
čerstvý, např. Philadelphia nebo Buko
krupicový cukr 100 g
vejce 4 ks
smetana ke šlehání 150 ml
min. 33%
krémový likér kávový 200 ml
např. Carolans nebo Berentzen
Na dokončení
smetana ke šlehání 250 ml
min. 33%
krémový likér kávový 2 PL
čokoládové hobliny
na ozdobu, lze vynechat

1 Máslem lehce vymažte dortovou formu o průměru 23 cm. Sušenky rozmixujte, promíchejte s máslem a upěchujte do dortové formy. Dejte chladit alespoň na 30 minut.

2 Troubu předehřejte na 160 °C. Obě čokolády rozlámejte do misky a nechte rozpustit ve vodní lázni (na hrnec s mírně vroucí vodou postavte žáruvzdornou misku s nalámanými kousky čokolády).

3 Sýr prošlehejte s cukrem, po jednom zašlehejte vejce (ale nepřešlehejte!) a pomalu vmíchejte čokoládu, smetanu a kávový likér. Vlijte na sušenkový základ a dejte péct asi na 1 hodinu. Hotový cheesecake by měl mít lesklý povrch a ne zcela pevný střed. Na dotek je jakoby pružný.

4 Uvolněte cheesecake z formy a nechte vychladnout. Uložte ho alespoň na 3 hodiny do chladničky a poté vyjměte z formy.

5 Šlehačku ochuťte likérem, vyšlehejte a rozetřete ji na vychlazený cheesecake. Ozdobte čokoládovými hoblinkami.

NĚCO NAVÍC
Nealkoholickou verzi jednoduše vytvoříte výměnou smetanového kávového likéru za smetanu ochucenou instantní kávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit