0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5317 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 383 g
Tuky 373 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je to takový pribináček pro dospělé – krásně krémový, trochu hořký po kávě a čokoládě, a hlavně s poctivou dávkou alkoholu!

Suroviny

máslo 50 g
+ na vymazání formy
čokoládové sušenky 220 g
např. Derby
mléčná čokoláda 125 g
tmavá čokoláda 100 g
čerstvý, např. Philadelphia nebo Buko
krupicový cukr 100 g
vejce 4 ks
min. 33%
např. Carolans nebo Berentzen
Na dokončení
min. 33%
čokoládové hobliny
na ozdobu, lze vynechat

Postup

1

Máslem lehce vymažte dortovou formu o průměru 23 cm.

2

Sušenky rozmixujte, promíchejte s máslem a upěchujte do dortové formy. Dejte chladit alespoň na 30 minut.

3

Troubu předehřejte na 160 °C.

4

Obě čokolády rozlámejte do misky a nechte rozpustit ve vodní lázni (na hrnec s mírně vroucí vodou postavte žáruvzdornou misku s nalámanými kousky čokolády).

5

Sýr prošlehejte s cukrem, po jednom zašlehejte vejce (ale nepřešlehejte!) a pomalu vmíchejte čokoládu, smetanu a kávový likér.

6

Vlijte na sušenkový základ a dejte péct asi na 1 hodinu. Hotový cheesecake by měl mít lesklý povrch a ne zcela pevný střed. Na dotek je jakoby pružný.

7

Uvolněte cheesecake z formy a nechte vychladnout. Uložte ho alespoň na 3 hodiny do chladničky a poté vyjměte z formy.

8

Šlehačku ochuťte likérem, vyšlehejte a rozetřete ji na vychlazený cheesecake. Ozdobte čokoládovými hoblinkami.

NĚCO NAVÍC
Nealkoholickou verzi jednoduše vytvoříte výměnou smetanového kávového likéru za smetanu ochucenou instantní kávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč