Je to takový pribináček pro dospělé – krásně krémový, trochu hořký po kávě a čokoládě, a hlavně s poctivou dávkou alkoholu!
Suroviny
Postup
Máslem lehce vymažte dortovou formu o průměru 23 cm.
Sušenky rozmixujte, promíchejte s máslem a upěchujte do dortové formy. Dejte chladit alespoň na 30 minut.
Troubu předehřejte na 160 °C.
Obě čokolády rozlámejte do misky a nechte rozpustit ve vodní lázni (na hrnec s mírně vroucí vodou postavte žáruvzdornou misku s nalámanými kousky čokolády).
Sýr prošlehejte s cukrem, po jednom zašlehejte vejce (ale nepřešlehejte!) a pomalu vmíchejte čokoládu, smetanu a kávový likér.
Vlijte na sušenkový základ a dejte péct asi na 1 hodinu. Hotový cheesecake by měl mít lesklý povrch a ne zcela pevný střed. Na dotek je jakoby pružný.
Uvolněte cheesecake z formy a nechte vychladnout. Uložte ho alespoň na 3 hodiny do chladničky a poté vyjměte z formy.
Šlehačku ochuťte likérem, vyšlehejte a rozetřete ji na vychlazený cheesecake. Ozdobte čokoládovými hoblinkami.
NĚCO NAVÍC
Nealkoholickou verzi jednoduše vytvoříte výměnou smetanového kávového likéru za smetanu ochucenou instantní kávou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hříšné čokoládové dezerty(12 receptů )
- Opilé dezerty, které vám učarují: 26 skvělých receptů s alkoholem(26 receptů )
- Nejlepší cheesecaky: 12 ověřených receptů(12 receptů )
- 26 receptů na dokonalé cheesecaky všech chutí: Zkuste banánový, hruškový i Basque burnt(29 receptů )