4 / 5. Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5317 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 383 g
Tuky 373 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je to takový pribináček pro dospělé – krásně krémový, trochu hořký po kávě a čokoládě, a hlavně s poctivou dávkou alkoholu!

Suroviny

máslo 50 g
+ na vymazání formy
čokoládové sušenky 220 g
např. Derby
mléčná čokoláda 125 g
tmavá čokoláda 100 g
krémový sýr 400 g
čerstvý, např. Philadelphia nebo Buko
krupicový cukr 100 g
vejce 4 ks
smetana ke šlehání 150 ml
min. 33%
krémový likér kávový 200 ml
např. Carolans nebo Berentzen
Na dokončení
smetana ke šlehání 250 ml
min. 33%
krémový likér kávový 2 PL
čokoládové hobliny
na ozdobu, lze vynechat

Postup

1

Máslem lehce vymažte dortovou formu o průměru 23 cm.

2

Sušenky rozmixujte, promíchejte s máslem a upěchujte do dortové formy. Dejte chladit alespoň na 30 minut.

3

Troubu předehřejte na 160 °C.

4

Obě čokolády rozlámejte do misky a nechte rozpustit ve vodní lázni (na hrnec s mírně vroucí vodou postavte žáruvzdornou misku s nalámanými kousky čokolády).

5

Sýr prošlehejte s cukrem, po jednom zašlehejte vejce (ale nepřešlehejte!) a pomalu vmíchejte čokoládu, smetanu a kávový likér.

6

Vlijte na sušenkový základ a dejte péct asi na 1 hodinu. Hotový cheesecake by měl mít lesklý povrch a ne zcela pevný střed. Na dotek je jakoby pružný.

7

Uvolněte cheesecake z formy a nechte vychladnout. Uložte ho alespoň na 3 hodiny do chladničky a poté vyjměte z formy.

8

Šlehačku ochuťte likérem, vyšlehejte a rozetřete ji na vychlazený cheesecake. Ozdobte čokoládovými hoblinkami.

NĚCO NAVÍC
Nealkoholickou verzi jednoduše vytvoříte výměnou smetanového kávového likéru za smetanu ochucenou instantní kávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit