Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostružinový cheesecake s Lučinou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 134
Do 75 minut Snadné Na 1 cheesecake

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4704 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 392 g
Tuky 287 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohová Lučina a sladké ostružiny jsou pro sebe jako stvořené! Na tenhle lahodný a vizuálně dokonalý dort jen tak nezapomenete. Recept na pečený ostružinový cheesecake mohou vyzkoušet i ti, kteří jsou cukrařinou nepolíbení. A přesto i s minimem úsilí své blízké okouzlí.

Suroviny

sušenky 150 g
(např. Club, Bebe) rozdrcené
mleté
máslo 100 g
Na náplň
vanilkový extrakt 1 PL
7 ks Lučina 100g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 3 ks
velká
tučnější (15–30 %)

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Promíchejte drcené sušenky s mandlemi a máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno pečícím papírem vyložené dortové formy. Pečte 14 minut nebo dokud nebude korpus pevný. Nechte úplně vychladnout. Snižte teplotu v troubě na 140 °C. Na dno trouby umístěte pekáček s vodou.

2

Prošlehejte Lučinu s 200 g cukru. Když jsou perfektně spojené, vmíchejte vanilku a po jednom zašlehejte všechna vejce. Nakonec přidejte zakysanou smetanu.

příprava základu a náplně

3

Polovinu ostružin rozmixujte na pyré a propasírujte přes jemné sítko. Semínka vyhoďte. Výsledkem by měla být 1/3 hrnku ostružinového pyré. Vmíchejte do něj vanilkový extrakt a 20-30 g cukru. Odložte stranou.

4

Polovinu krémové směsi nalijte na připravený korpus. Polovinu ostružinového pyré nakapejte na krém.

5

Pomocí špejle utvořte „ostružinový vír“. Totéž opakujte se zbylou polovinou krému i pyré.

pečení cheesecaku

6

Pečte 50 minut nebo dokud nejsou okraje pevné a střed se ještě trochu chvěje. Vypněte troubu, dvířka pootevřete a zajistěte vařečkou a nechte cheesecake hodinu chladnout uvnitř. Poté ho vyndejte, nechte zcela vychladnout a přes noc dejte do ledničky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...
AD
Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás
  • Zajímavosti

Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás

Venku je konečně krásně a nás čeká nesnadné rozhodování. Půjdeme na výlet, do bazénu nebo se jen tak natáhneme na lehátko na terase nebo zahradě? A co budeme vlastně jíst? Jenže komu by se v horku chtělo stát u sporáku. Objednejte si přesně...