0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ostružinový cheesecake s Lučinou

Ostružinový cheesecake s Lučinou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Ostružinový cheesecake s Lučinou

4.4 / 5. Počet hodnocení: 105
Více než hodinu Snadné Na 1 cheesecake

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4704 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 392 g
Tuky 287 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohová Lučina a sladké ostružiny jsou pro sebe jako stvořené! Na tenhle lahodný a vizuálně dokonalý dort jen tak nezapomenete...

Suroviny

sušenky 150 g
oblíbené sušenky např. Club, Bebe..., rozdrcené
mandle 50 g
mleté
máslo 100 g
Na náplň
ostružiny 250 g
vanilkový extrakt 1 PL
krupicový cukr 220 g
krémový sýr 700 g
7 ks Lučina 100g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 3 ks
zakysaná smetana 250 g
tučnější (15–30 %)

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Promíchejte drcené sušenky s mandlemi a máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno pečícím papírem vyložené dortové formy. Pečte 14 minut nebo dokud nebude korpus pevný. Nechte úplně vychladnout. Snižte teplotu v troubě na 140°C. Na dno trouby umístěte pekáček s vodou.

2

Prošlehejte Lučinu s 200 g cukru. Když jsou perfektně spojené, vmíchejte vanilku a po jednom zašlehejte všechna vejce. Nakonec přidejte zakysanou smetanu.

příprava základu a náplně

3

Polovinu ostružin rozmixujte na pyré a propasírujte přes jemné sítko. Semínka vyhoďte. Výsledkem by měla být 1/3 hrnku ostružinového pyré. Vmíchejte do něj vanilkový extrakt a 20 - 30 g cukru. Odložte stranou. Nalijte polovinu krémové směsi na připravený korpus. Polovinu ostružinového pyré nakapejte na krém.

4

Pomocí špejle utvořte „ostružinový vír“. Opakujte se zbylou polovinou krému i pyré.

pečení cheesecaku

5

Pečte 50 minut nebo dokud nejsou okraje pevné a střed se ještě trochu chvěje. Vypněte troubu, dvířka pootevřete a zajistěte vařečkou a nechte cheesecake hodinu chladnout uvnitř. Poté ho vyndejte, nechte zcela vychladnout a přes noc dejte do ledničky. 

Související články

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč