Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostružinový cheesecake s Lučinou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 129
Více než hodinu Snadné Na 1 cheesecake

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4704 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 392 g
Tuky 287 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohová Lučina a sladké ostružiny jsou pro sebe jako stvořené! Na tenhle lahodný a vizuálně dokonalý dort jen tak nezapomenete...

Suroviny

sušenky 150 g
oblíbené sušenky např. Club, Bebe..., rozdrcené
mleté
máslo 100 g
Na náplň
vanilkový extrakt 1 PL
7 ks Lučina 100g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 3 ks
tučnější (15–30 %)

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Promíchejte drcené sušenky s mandlemi a máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno pečícím papírem vyložené dortové formy. Pečte 14 minut nebo dokud nebude korpus pevný. Nechte úplně vychladnout. Snižte teplotu v troubě na 140°C. Na dno trouby umístěte pekáček s vodou.

2

Prošlehejte Lučinu s 200 g cukru. Když jsou perfektně spojené, vmíchejte vanilku a po jednom zašlehejte všechna vejce. Nakonec přidejte zakysanou smetanu.

příprava základu a náplně

3

Polovinu ostružin rozmixujte na pyré a propasírujte přes jemné sítko. Semínka vyhoďte. Výsledkem by měla být 1/3 hrnku ostružinového pyré. Vmíchejte do něj vanilkový extrakt a 20 - 30 g cukru. Odložte stranou. Nalijte polovinu krémové směsi na připravený korpus. Polovinu ostružinového pyré nakapejte na krém.

4

Pomocí špejle utvořte „ostružinový vír“. Opakujte se zbylou polovinou krému i pyré.

pečení cheesecaku

5

Pečte 50 minut nebo dokud nejsou okraje pevné a střed se ještě trochu chvěje. Vypněte troubu, dvířka pootevřete a zajistěte vařečkou a nechte cheesecake hodinu chladnout uvnitř. Poté ho vyndejte, nechte zcela vychladnout a přes noc dejte do ledničky. 

Související články

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč