0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ostružinový cheesecake s Lučinou

Ostružinový cheesecake s Lučinou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Ostružinový cheesecake s Lučinou

3.6 / 5. Počet hodnocení: 88
Více než hodinu Snadné Na 1 cheesecake

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4704 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 392 g
Tuky 287 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohová Lučina a sladké ostružiny jsou pro sebe jako stvořené! Na tenhle lahodný a vizuálně dokonalý dort jen tak nezapomenete...

Suroviny

sušenky 150 g
oblíbené sušenky např. Club, Bebe..., rozdrcené
mandle 50 g
mleté
máslo 100 g
Na náplň
ostružiny 250 g
vanilkový extrakt 1 PL
krupicový cukr 220 g
krémový sýr 700 g
7 ks Lučina 100g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 3 ks
zakysaná smetana 250 g
tučnější (15–30 %)

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Promíchejte drcené sušenky s mandlemi a máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno pečícím papírem vyložené dortové formy. Pečte 14 minut nebo dokud nebude korpus pevný. Nechte úplně vychladnout. Snižte teplotu v troubě na 140°C. Na dno trouby umístěte pekáček s vodou.

2

Prošlehejte Lučinu s 200 g cukru. Když jsou perfektně spojené, vmíchejte vanilku a po jednom zašlehejte všechna vejce. Nakonec přidejte zakysanou smetanu.

příprava základu a náplně

3

Polovinu ostružin rozmixujte na pyré a propasírujte přes jemné sítko. Semínka vyhoďte. Výsledkem by měla být 1/3 hrnku ostružinového pyré. Vmíchejte do něj vanilkový extrakt a 20 - 30 g cukru. Odložte stranou. Nalijte polovinu krémové směsi na připravený korpus. Polovinu ostružinového pyré nakapejte na krém.

4

Pomocí špejle utvořte „ostružinový vír“. Opakujte se zbylou polovinou krému i pyré.

pečení cheesecaku

5

Pečte 50 minut nebo dokud nejsou okraje pevné a střed se ještě trochu chvěje. Vypněte troubu, dvířka pootevřete a zajistěte vařečkou a nechte cheesecake hodinu chladnout uvnitř. Poté ho vyndejte, nechte zcela vychladnout a přes noc dejte do ledničky. 

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit