0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
chia
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 sklenici o objemu 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 552 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 77 g
Tuky 14 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravější a expresní varianta jahodového džemu. Do půl hodiny si jej můžete mazat na tousty!

Suroviny

jahody 500 g
med 3 PL
citronová šťáva 1 PL

1Jahody omyjte, okrájejte a vhoďte do rendlíku. Přidejte med a citronovou šťávu a zahřejte na střední stupeň. Jahody díky teplu začnou měknout a pouštět šťávu. Míchejte, aby se nepřipálily. Pomocí šťouchadla na brambory je rozmělněte na kaši. Za stálého míchání přiveďte k mírnému varu.

2 Přisypte chia semínka. Nepřestávejte míchat a vařte asi 1 minutu. Poté rendlík stáhněte z plotny. Výsledný džem můžete promixovat ponorným mixérem.

3 Přelijte směs do čisté a vyvařené sklenice, uzavřete a nechte vychladnout. Skladujte v lednici a spotřebujte do 14 dnů.

NĚCO NAVÍC
Před vychladnutím má džem tekutější konzistenci, proto se hodí na lívance či francouzské tousty, po vychladnutí zpevní, takže s ním bez obav můžete namazat palačinky či tousty. Expresní ‚raw‘ džem můžete připravit smícháním 250g rozmixovaných jahod, 1 lžíce medu či rýžového sirupu, 1 lžičky citronové šťávy a 2–3 lžic chia semínek. Myslete ovšem na to, že takovýto džem je určený k přímé spotřebě či pouze k velmi krátkodobému skladování v lednici.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč