Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné Na 400 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 661 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 149 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický jahodový džem zkuste ozvláštnit zajímavým sirupem. Určitě vám zachutná.

Suroviny

jahody ½ kg
agávový sirup 150 g
bio

Postup

1

Jahody promačkejte v hrnci, přidejte 150 g sirupu z agáve a kůru z 1 biocitronu, nejlépe v kuse, a na středním plameni míchejte, aby se odpařila voda a směs dosáhla marmeládové konzistence.

2

Ochutnejte a případně doslaďte sirupem a dolaďte citronovou šťávou a/nebo balzamikovým octem.

3

Vyjměte kůru a plňte do sklenic. Sterilizujte asi 30 minut při 80 °C.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete
  • Tipy a triky

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč