Jahodový džem se sirupem z agáve

Jahodový džem se sirupem z agáve

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut Snadné Na 400 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 661 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 149 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický jahodový džem zkuste ozvláštnit zajímavým sirupem. Určitě vám zachutná.

Suroviny

jahody 0.5 kg
agávový sirup 150 g
citron 1 ks
bio

1 ½ kg jahod promačkejte v hrnci, přidejte 150 g sirupu z agáve a kůru z 1 biocitronu, nejlépe v kuse, a na středním plameni míchejte, aby se odpařila voda a směs dosáhla marmeládové konzistence.

2 Ochutnejte a případně doslaďte sirupem a dolaďte citronovou šťávou a/nebo balzamikovým octem.

3 Vyjměte kůru a plňte do sklenic. Sterilizujte asi 30 minut při 80 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit