0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné Na 400 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 661 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 149 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický jahodový džem zkuste ozvláštnit zajímavým sirupem. Určitě vám zachutná.

Suroviny

jahody 0.5 kg
agávový sirup 150 g
citron 1 ks
bio

Postup

1

Jahody promačkejte v hrnci, přidejte 150 g sirupu z agáve a kůru z 1 biocitronu, nejlépe v kuse, a na středním plameni míchejte, aby se odpařila voda a směs dosáhla marmeládové konzistence.

2

Ochutnejte a případně doslaďte sirupem a dolaďte citronovou šťávou a/nebo balzamikovým octem.

3

Vyjměte kůru a plňte do sklenic. Sterilizujte asi 30 minut při 80 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit