Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomerančový džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 26
Do 30 minut Snadné Na 0,5 litru džemu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1398 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 334 g
Tuky 0 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomerančová marmeláda nemusí být nahořklá! Pokud z kůry dokonale odstraníte bílou, hořkou část, získáte dobrotu, jakou jste ještě nejedli. Když přidáte doma upečený chleba, připravíte si skvostný zážitek.

Suroviny

bez slupky
biopomeranč se slupkou
želírovací cukr 250 g
např. od Labety 4 + 1
pálenka
lze nahradit rumem, na vypláchnutí sklenic

Postup

1

Oloupané pomeranče rozkrájejte na malé kousky a vložte do nádoby pekárny. Z biopomeranče nastrouhejte kůru (pouze oranžovou část) a dejte do pečicí nádoby. Bílou slupku oloupejte, vyhoďte a očištěný pomeranč rozkrájejte a přidejte do pekárny. Zasypte želírovacím cukrem a spusťte program Marmeláda.

2

Do hotového džemu vmíchejte citronovou šťávu. Sklenice umyjte v myčce (nebo do nich nalijte vroucí vodu z varné konvice) a vypláchněte je alkoholem – toto opatření zabrání tomu, aby se džem začal kazit.

3

Džem nalijte do sklenic, zavíčkujte je, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Něco navíc: Pokud máte špatné zkušenosti a obáváte se, že se vám džem zkazí, můžete sklenice narovnat do velkého hrnce, zalít asi do dvou třetin vodou a pět minut sterilovat těsně pod bodem varu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín