Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut Snadné Na 0,5 litru džemu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1398 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 334 g
Tuky 0 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomerančová marmeláda nemusí být nahořklá! Pokud z kůry dokonale odstraníte bílou, hořkou část, získáte dobrotu, jakou jste ještě nejedli. Když přidáte doma upečený chleba, připravíte si skvostný zážitek.

Suroviny

pomeranč 750 g
bez slupky
pomeranč 1 ks
biopomeranč se slupkou
želírovací cukr 250 g
např. od Labety 4 + 1
citronová štáva
z 1 citronu
pálenka
lze nahradit rumem, na vypláchnutí sklenic

Oloupané pomeranče rozkrájejte na malé kousky a vložte do nádoby pekárny. Z biopomeranče nastrouhejte kůru (pouze oranžovou část) a dejte do pečicí nádoby. Bílou slupku oloupejte, vyhoďte a očištěný pomeranč rozkrájejte a přidejte do pekárny. Zasypte želírovacím cukrem a spusťte program Marmeláda. Do hotového džemu vmíchejte citronovou šťávu. Sklenice umyjte v myčce (nebo do nich nalijte vroucí vodu
z varné konvice) a vypláchněte je alkoholem – toto opatření zabrání tomu, aby se džem začal kazit. Džem nalijte do sklenic, zavíčkujte je, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Něco navíc: Pokud máte špatné zkušenosti a obáváte se, že se vám džem zkazí, můžete sklenice narovnat do velkého hrnce, zalít asi do dvou třetin vodou a pět minut sterilovat těsně pod bodem varu.

Související recepty

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit