0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.2 / 5. Počet hodnocení: 51
Více než hodinu Snadné Na cca 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4542 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 1094 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ano, i z melounu můžete získat chutný džem. Zkuste to a nechte se překvapit.

Suroviny

meloun 1.75 kg
dužina
želírovací cukr 1 kg
citron 3 ks
bio
zázvor (mletý) 2 ČL

1 Z 1 kg dužiny melounu (cca 1,75 kg neočištěného) vyberte tmavá jadérka a nakrájejte ji na kousky.

2 Smíchejte s 1 kg želírovacího cukru 2:1, šťávou a nastrouhanou kůrou ze 3 (bio)citronů (nebo 2–3 lžičkami sušené) zakryjte a nechte asi 4 hodiny stát v chladu.

3 Za stálého míchání přiveďte k varu a 4–5 minut vařte. Chcete-li, přidejte 2 lžičky mletého zázvoru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit