Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Melounový džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.2/5 Počet hodnocení: 62
Více než hodinu Snadné Na cca 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4542 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 1094 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ano, i z melounu můžete získat chutný džem. Zkuste to a nechte se překvapit.

Suroviny

meloun 1,75 kg
dužina
želírovací cukr 1 kg
bio
zázvor (mletý) 2 ČL

Postup

1

Z 1 kg dužiny melounu (cca 1,75 kg neočištěného) vyberte tmavá jadérka a nakrájejte ji na kousky.

2

Smíchejte s 1 kg želírovacího cukru 2:1, šťávou a nastrouhanou kůrou ze 3 (bio)citronů (nebo 2–3 lžičkami sušené) zakryjte a nechte asi 4 hodiny stát v chladu.

3

Za stálého míchání přiveďte k varu a 4–5 minut vařte. Chcete-li, přidejte 2 lžičky mletého zázvoru.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...