Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Melounový džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 74
Více než hodinu Snadné Na cca 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4542 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 1094 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ano, i z melounu můžete získat chutný džem. Zkuste to a nechte se překvapit.

Související recepty

Suroviny

meloun 1,75 kg
dužina
želírovací cukr 1 kg
bio
zázvor (mletý) 2 ČL

Postup

1

Z 1 kg dužiny melounu (cca 1,75 kg neočištěného) vyberte tmavá jadérka a nakrájejte ji na kousky.

2

Smíchejte s 1 kg želírovacího cukru 2:1, šťávou a nastrouhanou kůrou ze 3 (bio)citronů (nebo 2–3 lžičkami sušené) zakryjte a nechte asi 4 hodiny stát v chladu.

3

Za stálého míchání přiveďte k varu a 4–5 minut vařte. Chcete-li, přidejte 2 lžičky mletého zázvoru.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...