Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Melounový džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.2/5 Počet hodnocení: 60
Více než hodinu Snadné Na cca 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4542 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 1094 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ano, i z melounu můžete získat chutný džem. Zkuste to a nechte se překvapit.

Suroviny

meloun 1,75 kg
dužina
želírovací cukr 1 kg
bio
zázvor (mletý) 2 ČL

1 Z 1 kg dužiny melounu (cca 1,75 kg neočištěného) vyberte tmavá jadérka a nakrájejte ji na kousky.

2 Smíchejte s 1 kg želírovacího cukru 2:1, šťávou a nastrouhanou kůrou ze 3 (bio)citronů (nebo 2–3 lžičkami sušené) zakryjte a nechte asi 4 hodiny stát v chladu.

3 Za stálého míchání přiveďte k varu a 4–5 minut vařte. Chcete-li, přidejte 2 lžičky mletého zázvoru.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč