Přidejte k broskvím lehce kyselá jablka a vznikne neodolatelný džem. Vybavte se k palačinkám a k pečivu.
Suroviny
broskve
1
kg
jablko
300
g
kyselejší
krupicový cukr
400
g
cukr
100
g
až 200 g
kyselina citronová
1
ČL
Postup
1
Většinu z 1 kg broskví (nejlépe bělomasých) ponořte do vařící vody a rychle oloupejte, vypeckujte a vykrájejte i všechny případné ,otlačky‘.
2
Vařte za stálého míchání s 300 g očištěných kyselejších jablek, nastrouhaných, a 400 g krupicového cukru.
3
Až směs zhoustne (cca po 30 minutách), přidejte dalších 100–200 g cukru se lžičkou kyseliny citronové a zbývající broskve (oloupané a nakrájené na kousky) a cca 5 minut povařte, aby svařenina byla stejnoměrná, ochutnejte, případně doslaďte a znovu provařte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x letní džem(10 receptů )
- Broskve a nektarinky: 32 skvělých receptů, které vám osladí život(32 receptů )