Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Broskvový džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 1,2 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2631 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 639 g
Tuky 0 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přidejte k broskvím lehce kyselá jablka a vznikne neodolatelný džem. Vybavte se k palačinkám a k pečivu.

Suroviny

jablko 300 g
kyselejší
cukr 100 g
až 200 g
kyselina citronová 1 ČL

Postup

1

Většinu z 1 kg broskví (nejlépe bělomasých) ponořte do vařící vody a rychle oloupejte, vypeckujte a vykrájejte i všechny případné ,otlačky‘.

2

Vařte za stálého míchání s 300 g očištěných kyselejších jablek, nastrouhaných, a 400 g krupicového cukru.

3

Až směs zhoustne (cca po 30 minutách), přidejte dalších 100–200 g cukru se lžičkou kyseliny citronové a zbývající broskve (oloupané a nakrájené na kousky) a cca 5 minut povařte, aby svařenina byla stejnoměrná, ochutnejte, případně doslaďte a znovu provařte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...