Přidejte k broskvím lehce kyselá jablka a vznikne neodolatelný džem. Vybavte se k palačinkám a k pečivu.
Postup
1
Většinu z 1 kg broskví (nejlépe bělomasých) ponořte do vařící vody a rychle oloupejte, vypeckujte a vykrájejte i všechny případné ,otlačky‘.
2
Vařte za stálého míchání s 300 g očištěných kyselejších jablek, nastrouhaných, a 400 g krupicového cukru.
3
Až směs zhoustne (cca po 30 minutách), přidejte dalších 100–200 g cukru se lžičkou kyseliny citronové a zbývající broskve (oloupané a nakrájené na kousky) a cca 5 minut povařte, aby svařenina byla stejnoměrná, ochutnejte, případně doslaďte a znovu provařte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Broskve a nektarinky: 22 nejlepších receptů(22 receptů)
- 10x letní džem(10 receptů)