Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Japonské rýžové kuličky plněné mangem

Japonské rýžové kuličky plněné mangem

Hodnocení receptu
3/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 488 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 110 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka rýžová 100 g
sladká
mango 1 ks
na kousky
rýžový sirup 1 PL
sůl špetka
voda
vlažná
mák celý
dle potřeby

Postup

1

Rýžovou mouku smícháme s vlažnou vodou, špetkou solí a rýžovým sirupem. Těsto by mělo být dostatečně tuhé.

2

Těsto necháme odležet v lednici 30 min.

3

Poté z těsta uděláme placičky a plníme je mangem a tvarujeme kuličky.

4

Vaříme je ve vroucí vodě asi 5 min., dokud nevyplavou.

5

Hotové knedlíčky posypeme mletým mákem a dosladíme rýžovým sirupem. Dobrou chuť 

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...