Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1806 kcal
Bílkoviny 48 g
Cukr 262 g
Tuky 62 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Má lahodnou chuť, svěží vůni a křupavou krustičku. Garantujeme vám, že se do něj zamilujete po první lžičce! 

Suroviny

máslo 28 g
na vymazání forem
krupicový cukr 225 g
vejce 3 ks
žloutky, bílky oddělené
citronová kůra 1 PL
bio, nastrouhaná
mouka pšeničná hladká 30 g
sůl 1 špetka
mléko 250 ml
citronová štáva 50 ml
moučkový cukr
na posypání

1 Troubu předehřejte na 175°C a máslem vymažte 4–6 zapékacích mističek nebo žáruvzdorných hrníčků.

2 Dejte stranou 2 lžíce cukru a zbylý vsypte do mísy. Přidejte změklé máslo a prošlehejte, přidejte po jednom žloutky a vždy pečlivě zašlehejte. Přisypte citronovou kůru, mouku a sůl, zašlehejte a vmíchejte mléko a citronovou šťávu.

3 Bílky šlehejte, a jakmile zbělají, přisypte zbylý cukr. Ušlehejte do pevného sněhu, přesuňte ho do mísy k našlehané žloutkové směsi a jemně promíchejte tak, aby se všechno spojilo, ale zůstalo nadýchané.

4 Hotovou hmotu rozdělte do zapékacích mističek. Ty postavte do plechu s vyšším okrajem a kolem nalijte vroucí vodu, aby sahala asi do poloviny výšky forem. Plech dejte do trouby a pečte 30–45 minut (záleží na tom, jak velké mističky použijete). Pudinky by měly mít pěknou pevnou krustičku, upečenou dozlatova.

5 Hotové pudinky vyjměte a nechte asi 10 minut zchladnout, posypte moučkovým cukrem a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit