0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronový pudink
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1806 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 262 g
Tuky 62 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Má lahodnou chuť, svěží vůni a křupavou krustičku. Garantujeme vám, že se do něj zamilujete po první lžičce! 

Suroviny

máslo 28 g
na vymazání forem
krupicový cukr 225 g
vejce 3 ks
žloutky, bílky oddělené
citronová kůra 1 PL
bio, nastrouhaná
mouka pšeničná hladká 30 g
sůl 1 špetka
mléko 250 ml
citronová šťáva 50 ml
moučkový cukr
na posypání

1 Troubu předehřejte na 175°C a máslem vymažte 4–6 zapékacích mističek nebo žáruvzdorných hrníčků.

2 Dejte stranou 2 lžíce cukru a zbylý vsypte do mísy. Přidejte změklé máslo a prošlehejte, přidejte po jednom žloutky a vždy pečlivě zašlehejte. Přisypte citronovou kůru, mouku a sůl, zašlehejte a vmíchejte mléko a citronovou šťávu.

3 Bílky šlehejte, a jakmile zbělají, přisypte zbylý cukr. Ušlehejte do pevného sněhu, přesuňte ho do mísy k našlehané žloutkové směsi a jemně promíchejte tak, aby se všechno spojilo, ale zůstalo nadýchané.

4 Hotovou hmotu rozdělte do zapékacích mističek. Ty postavte do plechu s vyšším okrajem a kolem nalijte vroucí vodu, aby sahala asi do poloviny výšky forem. Plech dejte do trouby a pečte 30–45 minut (záleží na tom, jak velké mističky použijete). Pudinky by měly mít pěknou pevnou krustičku, upečenou dozlatova.

5 Hotové pudinky vyjměte a nechte asi 10 minut zchladnout, posypte moučkovým cukrem a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Komentáře

Petra Jemelíková

Recept je výborný, jen po vyndání z trouby mi klesl

Martina Zajícová

Dobrý den, Petro,
není důvod k obavám. Pudinky, suflé, nákypy a podobné dezerty po vyndání z trouby vždy trouchu klesnou. Samozřejmě neznáme rozsah poklesu, ale pokud to bylo "jen trochu" a chuťově byl v pořádku, tak by to určitě nemělo být na závadu :-).

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč