Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronový pudink
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1806 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 262 g
Tuky 62 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Má lahodnou chuť, svěží vůni a křupavou krustičku. Garantujeme vám, že se do něj zamilujete po první lžičce! 

Suroviny

na vymazání forem
vejce 3 ks
žloutky, bílky oddělené
bio, nastrouhaná
sůl 1 špetka
mléko 250 ml
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 175°C a máslem vymažte 4–6 zapékacích mističek nebo žáruvzdorných hrníčků.

2

Dejte stranou 2 lžíce cukru a zbylý vsypte do mísy. Přidejte změklé máslo a prošlehejte, přidejte po jednom žloutky a vždy pečlivě zašlehejte. Přisypte citronovou kůru, mouku a sůl, zašlehejte a vmíchejte mléko a citronovou šťávu.

3

Bílky šlehejte, a jakmile zbělají, přisypte zbylý cukr. Ušlehejte do pevného sněhu, přesuňte ho do mísy k našlehané žloutkové směsi a jemně promíchejte tak, aby se všechno spojilo, ale zůstalo nadýchané.

4

Hotovou hmotu rozdělte do zapékacích mističek. Ty postavte do plechu s vyšším okrajem a kolem nalijte vroucí vodu, aby sahala asi do poloviny výšky forem. Plech dejte do trouby a pečte 30–45 minut (záleží na tom, jak velké mističky použijete). Pudinky by měly mít pěknou pevnou krustičku, upečenou dozlatova.

5

Hotové pudinky vyjměte a nechte asi 10 minut zchladnout, posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Komentáře

25.02.2017 14:36

Recept je výborný, jen po vyndání z trouby mi klesl

02.03.2017 12:08

Dobrý den, Petro,
není důvod k obavám. Pudinky, suflé, nákypy a podobné dezerty po vyndání z trouby vždy trouchu klesnou. Samozřejmě neznáme rozsah poklesu, ale pokud to bylo "jen trochu" a chuťově byl v pořádku, tak by to určitě nemělo být na závadu :-).

Apetit magazín