Má lahodnou chuť, svěží vůni a křupavou krustičku. Garantujeme vám, že se do něj zamilujete po první lžičce!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 175°C a máslem vymažte 4–6 zapékacích mističek nebo žáruvzdorných hrníčků.
2 Dejte stranou 2 lžíce cukru a zbylý vsypte do mísy. Přidejte změklé máslo a prošlehejte, přidejte po jednom žloutky a vždy pečlivě zašlehejte. Přisypte citronovou kůru, mouku a sůl, zašlehejte a vmíchejte mléko a citronovou šťávu.
3 Bílky šlehejte, a jakmile zbělají, přisypte zbylý cukr. Ušlehejte do pevného sněhu, přesuňte ho do mísy k našlehané žloutkové směsi a jemně promíchejte tak, aby se všechno spojilo, ale zůstalo nadýchané.
4 Hotovou hmotu rozdělte do zapékacích mističek. Ty postavte do plechu s vyšším okrajem a kolem nalijte vroucí vodu, aby sahala asi do poloviny výšky forem. Plech dejte do trouby a pečte 30–45 minut (záleží na tom, jak velké mističky použijete). Pudinky by měly mít pěknou pevnou krustičku, upečenou dozlatova.
5 Hotové pudinky vyjměte a nechte asi 10 minut zchladnout, posypte moučkovým cukrem a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Někdo to rád horké!(14 receptů)
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů)
- Dezerty s pudinkem pokaždé jinak(47 receptů)
- 25 rychlých dezertů k MDŽ: Oslňte ženy bleskovou sladkostí do 15 minut(25 receptů)
- Tipy na snadné dezerty do 20 minut(22 receptů)
Komentáře
Petra Jemelíková
25.02.2017 14:36
Recept je výborný, jen po
Recept je výborný, jen po vyndání z trouby mi klesl
Martina Zajícová
02.03.2017 12:08
Dobrý den, Petro,
Dobrý den, Petro,
není důvod k obavám. Pudinky, suflé, nákypy a podobné dezerty po vyndání z trouby vždy trouchu klesnou. Samozřejmě neznáme rozsah poklesu, ale pokud to bylo "jen trochu" a chuťově byl v pořádku, tak by to určitě nemělo být na závadu :-).