Dort z Černého lesa, nebo také schwarzwaldský či Black forest, dokonale kombinuje tmavý korpus, šťavnaté třešně nebo višně, nadýchanou šlehačku a hříšnou čokoládu. Zkuste tuhle klasiku v podobě vaflí! Příprava je výrazně kratší, požitek je ovšem stejně velký.
Suroviny
1 Mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu prosejte přes jemné síto. Vmíchejte cukr a sůl.
2 Ve středu moučné směsi vytvořte důlek a vlijte do něj žloutky, podmáslí, olej a přidejte vanilku. Šlehejte, dokud se ingredience nespojí, ale pozor na přemíchání. Pokud chcete, vmíchejte do těsta čokoládové pecičky. 3 Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho pomocí stěrky zapracujte do těsta.
4 Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně pečte vafle.
5 Podávejte se šlehačkou, třešněmi v sirupu, posypané čokoládovými hoblinami nebo polité rozpuštěnou čokoládou.
NĚCO NAVÍC
Do rendlíku nasypte 200 g mražených nebo slitých kompotovaných odpeckovaných třešní a posypte 2 lžícemi krupicového cukru. Kompotované dolijte trochou scezené šťávy, mražené šťávu pustí. Přiveďte k varu a zahustěte 2 lžičkami kukuřičného škrobu rozmíchanými ve lžíci vody. Míchejte asi 2 minuty do zhoustnutí, v případě potřeby zřeďte vodou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Milujeme vafle! 15 receptů pro mlsouny(15 receptů)
- Tipy na snadné dezerty do 20 minut(22 receptů)