0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vafle Černý les
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3083 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 263 g
Tuky 174 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort z Černého lesa, nebo také schwarzwaldský či Black forest, dokonale kombinuje tmavý korpus, šťavnaté třešně nebo višně, nadýchanou šlehačku a hříšnou čokoládu. Zkuste tuhle klasiku v podobě vaflí! Příprava je výrazně kratší, požitek je ovšem stejně velký.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 275 g
kakao holandského typu 45 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
jedlá soda 1 ČL
třtinový cukr 50 g
sůl 1 ČL
vejce 3 ks
velká, žloutky a bílky oddělené
podmáslí 500 ml
rostlinný olej 125 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
lze nahradit 1/3 vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá
čokoládové pecičky 100 g
nemusí být
olej ve spreji
lze nahradit rostlinným olejem či přepuštěným máslem na vytření plotýnek
K podávání
smetana ke šlehání
33%, ušlehaná
třešně
třešně Amarena v sirupu – prodává Lidl pod značkou Italiamo v rámci Italského týdne (nebo třešňová omáčka – viz Něco navíc)
čokoládové hobliny
lze nahradit rozpuštěnou čokoládou

Mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu prosejte přes jemné síto. Vmíchejte cukr a sůl.

2 Ve středu moučné směsi vytvořte důlek a vlijte do něj žloutky, podmáslí, olej a přidejte vanilku. Šlehejte, dokud se ingredience nespojí, ale pozor na přemíchání. Pokud chcete, vmíchejte do těsta čokoládové pecičky. 3 Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho pomocí stěrky zapracujte do těsta.

4 Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně pečte vafle.

5 Podávejte se šlehačkou, třešněmi v sirupu, posypané čokoládovými hoblinami nebo polité rozpuštěnou čokoládou.

NĚCO NAVÍC
Do rendlíku nasypte 200 g mražených nebo slitých kompotovaných odpeckovaných třešní a posypte 2 lžícemi krupicového cukru. Kompotované dolijte trochou scezené šťávy, mražené šťávu pustí. Přiveďte k varu a zahustěte 2 lžičkami kukuřičného škrobu rozmíchanými ve lžíci vody. Míchejte asi 2 minuty do zhoustnutí, v případě potřeby zřeďte vodou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč