Dort z Černého lesa, nebo také schwarzwaldský či Black forest, dokonale kombinuje tmavý korpus, šťavnaté třešně nebo višně, nadýchanou šlehačku a hříšnou čokoládu. Zkuste tuhle klasiku v podobě vaflí! Příprava je výrazně kratší, požitek je ovšem stejně velký.
Suroviny
Postup
Mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu prosejte přes jemné síto. Vmíchejte cukr a sůl.
Ve středu moučné směsi vytvořte důlek a vlijte do něj žloutky, podmáslí, olej a přidejte vanilku. Šlehejte, dokud se ingredience nespojí, ale pozor na přemíchání. Pokud chcete, vmíchejte do těsta čokoládové pecičky.
Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně pečte vafle.
Podávejte se šlehačkou, třešněmi v sirupu, posypané čokoládovými hoblinami nebo polité rozpuštěnou čokoládou.
NĚCO NAVÍC
Do rendlíku nasypte 200 g mražených nebo slitých kompotovaných odpeckovaných třešní a posypte 2 lžícemi krupicového cukru. Kompotované dolijte trochou scezené šťávy, mražené šťávu pustí. Přiveďte k varu a zahustěte 2 lžičkami kukuřičného škrobu rozmíchanými ve lžíci vody. Míchejte asi 2 minuty do zhoustnutí, v případě potřeby zřeďte vodou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlá snídaně, která vypadá jako ze špičkové restaurace: Naučte se těsto na vafle(15 receptů )
- Tipy na snadné dezerty do 20 minut(22 receptů )