Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vafle Černý les
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3083 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 263 g
Tuky 174 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort z Černého lesa, nebo také schwarzwaldský či Black forest, dokonale kombinuje tmavý korpus, šťavnaté třešně nebo višně, nadýchanou šlehačku a hříšnou čokoládu. Zkuste tuhle klasiku v podobě vaflí! Příprava je výrazně kratší, požitek je ovšem stejně velký.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
třtinový cukr 50 g
sůl 1 ČL
vejce 3 ks
velká, žloutky a bílky oddělené
rostlinný olej 125 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
lze nahradit 1/3 vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá
čokoládové pecičky 100 g
nemusí být
olej ve spreji
lze nahradit rostlinným olejem či přepuštěným máslem na vytření plotýnek
K podávání
33%, ušlehaná
třešně Amarena v sirupu – prodává Lidl pod značkou Italiamo v rámci Italského týdne (nebo třešňová omáčka – viz Něco navíc)
lze nahradit rozpuštěnou čokoládou

Mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu prosejte přes jemné síto. Vmíchejte cukr a sůl.

2 Ve středu moučné směsi vytvořte důlek a vlijte do něj žloutky, podmáslí, olej a přidejte vanilku. Šlehejte, dokud se ingredience nespojí, ale pozor na přemíchání. Pokud chcete, vmíchejte do těsta čokoládové pecičky. 3 Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho pomocí stěrky zapracujte do těsta.

4 Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně pečte vafle.

5 Podávejte se šlehačkou, třešněmi v sirupu, posypané čokoládovými hoblinami nebo polité rozpuštěnou čokoládou.

NĚCO NAVÍC
Do rendlíku nasypte 200 g mražených nebo slitých kompotovaných odpeckovaných třešní a posypte 2 lžícemi krupicového cukru. Kompotované dolijte trochou scezené šťávy, mražené šťávu pustí. Přiveďte k varu a zahustěte 2 lžičkami kukuřičného škrobu rozmíchanými ve lžíci vody. Míchejte asi 2 minuty do zhoustnutí, v případě potřeby zřeďte vodou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč