Tento nekynutý recept dostal celou naši redakci! Je supersnadný a neotřelý. Jen dejte pozor, aby byl olej opravdu rozpálený, jinak jím těsto nasákne.
Suroviny
Postup
V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, špetku soli, skořici a muškátový oříšek. Zvlášť prošlehejte cider, vejce a rozpuštěné máslo. Do moučné směsi vmíchejte kostičky jablek a pak tekutou směs. Tu zamíchejte jen krátce, jen až se vstřebá.
V pánvi na středním plameni rozehřejte olej (na 180°C). Sběračkou o objemu cca 80ml dávejte těsto do oleje a spodní stranou sběračky ho trochu roztlačte do stran. Smažte dočervena 2–3 minuty po každé straně. Nechte 5 minut chladnout na papírové utěrce.
Zatímco chladnou, utřete přísady na polevu. Na každý fritter dejte vrchovatou lžíci polevy a nechte 10 minut zasychat. Nejlíp chutnají čerstvé!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší smažené dezerty z celého světa: Vyzkoušíte churros, donuty nebo pączki?(15 receptů )
- Koblihy a spol.: Usmažte si voňavé vdolky, donuty, boží milosti, churros, beignets, fritters nebo uzly(30 receptů )
- Co s jablky: 35 snadných jablečných dezertů, na kterých si pochutnají všichni (35 receptů )