Jablečné fritters

Jablečné fritters

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2522 kcal
Bílkoviny 55 g
Cukr 435 g
Tuky 51 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tento nekynutý recept dostal celou naši redakci! Je supersnadný a neotřelý. Jen dejte pozor, aby byl olej opravdu rozpálený, jinak jím těsto nasákne.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 220 g
krupicový cukr 75 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 ČL
skořice 1 ČL
muškátový oříšek špetka
nastrouhaný
cider 190 ml
vejce 2 ks
prošlehaná
máslo 2 PL
rozpuštěné
rostlinný olej
na smažení
2 ks
jablko granny smith oloupané a na kostičky
Na polevu
moučkový cukr 220 g
cider 60 ml
skořice 1 ČL
muškátový oříšek špetka
strouhaný

1 V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, špetku soli, skořici a muškátový oříšek. Zvlášť prošlehejte cider, vejce a rozpuštěné máslo. Do moučné směsi vmíchejte kostičky jablek a pak tekutou směs. Tu zamíchejte jen krátce, jen až se vstřebá.

2 V pánvi na středním plameni rozehřejte olej (na 180°C). Sběračkou o objemu cca 80ml dávejte těsto do oleje a spodní stranou sběračky ho trochu roztlačte do stran. Smažte dočervena 2–3 minuty po každé straně. Nechte 5 minut chladnout na papírové utěrce.

3 Zatímco chladnou, utřete přísady na polevu. Na každý fritter dejte vrchovatou lžíci polevy a nechte 10 minut zasychat. Nejlíp chutnají čerstvé! 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit