
Jablečné fritters
Tento nekynutý recept dostal celou naši redakci! Je supersnadný a neotřelý. Jen dejte pozor, aby byl olej opravdu rozpálený, jinak jím těsto nasákne.
Ingredience
- 220 g hladké mouky
- 75 g krupicového cukru
- 1 zarovnaná lžíce kypřicího prášku
- 1/2 lžičky soli
- 1 zarovnaná lžička skořice
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 190 ml jablečného cideru
- 2 velká vejce, prošlehaná
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- rostlinný olej na smažení
- 2 jablka Granny Smith, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 220 g moučkového cukru
- 60 ml jablečného cideru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- špetka strouhaného muškátového oříšku
NA POLEVU
Příprava jídla
1 V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, špetku soli, skořici a muškátový oříšek. Zvlášť prošlehejte cider, vejce a rozpuštěné máslo. Do moučné směsi vmíchejte kostičky jablek a pak tekutou směs. Tu zamíchejte jen krátce, jen až se vstřebá.
2 V pánvi na středním plameni rozehřejte olej (na 180°C). Sběračkou o objemu cca 80ml dávejte těsto do oleje a spodní stranou sběračky ho trochu roztlačte do stran. Smažte dočervena 2–3 minuty po každé straně. Nechte 5 minut chladnout na papírové utěrce.
3 Zatímco chladnou, utřete přísady na polevu. Na každý fritter dejte vrchovatou lžíci polevy a nechte 10 minut zasychat. Nejlíp chutnají čerstvé!
Přidat komentář