0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečné fritters
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2646 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 462 g
Tuky 53 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento nekynutý recept dostal celou naši redakci! Je supersnadný a neotřelý. Jen dejte pozor, aby byl olej opravdu rozpálený, jinak jím těsto nasákne.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 220 g
krupicový cukr 75 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl ½ ČL
skořice 1 ČL
muškátový oříšek 1 špetka
nastrouhaný
cider 190 ml
vejce 2 ks
prošlehaná
máslo 2 PL
rozpuštěné
rostlinný olej
na smažení
Granny Smith – oloupaná a na kostičky
Na polevu
moučkový cukr 220 g
cider 60 ml
skořice ½ ČL
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný

1 V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, špetku soli, skořici a muškátový oříšek. Zvlášť prošlehejte cider, vejce a rozpuštěné máslo. Do moučné směsi vmíchejte kostičky jablek a pak tekutou směs. Tu zamíchejte jen krátce, jen až se vstřebá.

2 V pánvi na středním plameni rozehřejte olej (na 180°C). Sběračkou o objemu cca 80ml dávejte těsto do oleje a spodní stranou sběračky ho trochu roztlačte do stran. Smažte dočervena 2–3 minuty po každé straně. Nechte 5 minut chladnout na papírové utěrce.

3 Zatímco chladnou, utřete přísady na polevu. Na každý fritter dejte vrchovatou lžíci polevy a nechte 10 minut zasychat. Nejlíp chutnají čerstvé! 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...