0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jednoduchá kyselica s fazolemi

Jednoduchá kyselica s fazolemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 369 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 42 g
Tuky 0 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

žampiony 200 g
zelí kysané bílé 300 g
fazole bílé vařené 200 g
lye použít nakládané
sůl
ocet

Postup

1

Žampiony omyjeme, příp. očistíme a nakrájíme na plátky. Dáme do velkého hrnce a zalijeme vodou cca do poloviny a dáme vařit.

2

Zelí scedíme, můžeme překrojit a dáme vařit zvlášť. Podlijeme vodou, ale jen tolik, aby se nepřipalovalo.

 
3

Jakmile je vše uvařeno, zelí slijeme a přidáme k žampionům.

4

Přidáme scezené fazole a dle potřeby naředíme teplou vodou. Dosolíme dle chuti a dochutíme octem.

Foto ilustrační, zdroj: Pexel.com

 
Autor: anien

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit