Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
2,6 (16x)
16. 1. 2023
Pórková polévka & pečené masové taštičky
Apetit
Pórková polévka & pečené masové taštičky
Apetit


Snadné
> 60 min
2,6 (16x)

Doplníte-li talíř krémové pórkové polévky ztraceným vejcem a taštičkami plněnými mletým masem, vydá hravě i za hlavní chod. Pokud ji budete podávat jako součást několikachodového menu, můžete taštičky vynechat.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na taštičky

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1236 kcal
  • Bílkoviny 58.75 g
  • Sacharidy 92.75 g
  • Tuky 65.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

2,6/5

Hodnocení receptu

2,6/5
(16 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/2

K únoru, měsíci neodmyslitelně spjatému s masopustem a řadou zvyků, tradičně patří vepřové maso ve všech podobách, koblihy a palačinky. Ani jedno nebude v novém vydání Apetitu, které vychází už 12. ledna, rozhodně chybět. Pokud vás ovšem na bůček, kolínko či slaninu příliš neužije, nezoufejte. Abychom masovou nálož vyvážili, sepsali jsme pro vás totiž i recepty na 5 neotřelých večeří bez masa. Vytáhli jsme také staré kuchařské sešity a nalezeným pokrmům oblékli modernější kabátek. O své tipy, jak správně sestavit zdravou snídaňovou, obědovou či svačinovou krabičku, se s námi podělila nutriční terapeutka Lada Nosková. Život vám osladíme svůdnými dezerty z bílé čokolády, které jsou jako stvořené na oslavu svátku svatého Valentýna. Pokud by pro vás byly málo vášnivé, vsaďte na recepty z restaurace Brasileiro, které vám do kuchyně zaručeně vnesou pořádně žhavé brazilské rytmy. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_1130025911.jpg

Nejen langoš a párky v rohlíku! Kde se na koupališti nebo u jezera fakt dobře najíte a co si s sebou zabalit k jídlu?

Rtuť teploměru už neví, kam až by vylezla, slunce má nebe celé pro sebe, protože mraky to definitivně vzdaly. A vy toužíte po jediném: sbalit se a odjet se zchladit na celý den k vodě. Chápeme. Ale to chce promyslet i jídlo. A to bývá docela kámen úrazu. Není snadné připravit jídlo s sebou na celý den a úroveň gastronomie u koupališť a rybníků je stále spíše nižší a hodně jednotvárná. Ale nebojte, máme tipy na dobroty a našli jsme i pár míst, kde se dobře vykoupat i najíst.