Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1878 kcal
Bílkoviny 100 g
Cukr 236 g
Tuky 30 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„Je zdravá, výborná a s pečivem vydá i za hlavní chod,“ napsala nám naše čtenářka Kristýna Heřmánková z Černošic. Ze všech došlých receptů na polévky nás ten její tentokrát zaujal nejvíc.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
menší, nadrobno
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar kuřecí 1 l
lze nahradit vodou
čočka zelená 250 g
předvařená
brambory 2 ks
oloupané, na kostičky
kořenová zelenina
(1 mrkev, 1 petržel, malý́ kousek celeru), na kostičky
česnek 2 stroužky
prolisované
konzervovaná rajčata drcená 1 konzerva
majoránka (drhnutá) 1 PL
petrželka
čerstvá, nasekaná
opražená slanina na ozdobu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Ve velkém hrnci rozehřejte olej a opečte na něm dosklovita cibuli; trvá to asi 5 minut. Pak ji zasypte moukou a míchejte do světlezlaté barvy. Zalijte studeným vývarem nebo vodou, vsypte čočku a kostičky brambor, přidejte rajčata, osolte, opepřete a vařte 15 minut. Přidejte kořenovou zeleninu a prolisovaný česnek, ještě 5 minut povařte. Nakonec vmíchejte majoránku. Podávejte posypané nasekanou petrželkou a opraženou slaninou.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit