„Je zdravá, výborná a s pečivem vydá i za hlavní chod,“ napsala nám naše čtenářka Kristýna Heřmánková z Černošic. Ze všech došlých receptů na polévky nás ten její tentokrát zaujal nejvíc.
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
menší, nadrobno
mouka pšeničná hladká
2
PL
vývar kuřecí
1
l
nebo voda
čočka zelená puy
250
g
předvařená
brambory
2
ks
oloupané, na kostičky
kořenová zelenina
(1 mrkev, 1 petržel, malý́ kousek celeru), na kostičky
česnek
2
stroužky
prolisované
konzervovaná rajčata krájená
1
konzerva
majoránka (drhnutá)
1
PL
petrželka
čerstvá, nasekaná
opražená, na ozdobu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Ve velkém hrnci rozehřejte olej a opečte na něm dosklovita cibuli; trvá to asi 5 minut. Pak ji zasypte moukou a míchejte do světlezlaté barvy.
2
Zalijte studeným vývarem nebo vodou, vsypte čočku a kostičky brambor, přidejte rajčata, osolte, opepřete a vařte 15 minut.
3
Přidejte kořenovou zeleninu a prolisovaný česnek, ještě 5 minut povařte.
4
Nakonec vmíchejte majoránku.
5
Podávejte posypané nasekanou petrželkou a opraženou slaninou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů)
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů)
Komentáře
Stanislava Herčíková
18.08.2014 23:59
místo majoránky jsem dala
místo majoránky jsem dala koriandr