Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1878 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 236 g
Tuky 30 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Je zdravá, výborná a s pečivem vydá i za hlavní chod,“ napsala nám naše čtenářka Kristýna Heřmánková z Černošic. Ze všech došlých receptů na polévky nás ten její tentokrát zaujal nejvíc.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
menší, nadrobno
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar kuřecí 1 l
lze nahradit vodou
čočka zelená 250 g
předvařená
brambory 2 ks
oloupané, na kostičky
kořenová zelenina
(1 mrkev, 1 petržel, malý́ kousek celeru), na kostičky
česnek 2 stroužky
prolisované
konzervovaná rajčata drcená 1 konzerva
majoránka (drhnutá) 1 PL
petrželka
čerstvá, nasekaná
opražená slanina na ozdobu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Ve velkém hrnci rozehřejte olej a opečte na něm dosklovita cibuli; trvá to asi 5 minut. Pak ji zasypte moukou a míchejte do světlezlaté barvy. Zalijte studeným vývarem nebo vodou, vsypte čočku a kostičky brambor, přidejte rajčata, osolte, opepřete a vařte 15 minut. Přidejte kořenovou zeleninu a prolisovaný česnek, ještě 5 minut povařte. Nakonec vmíchejte majoránku. Podávejte posypané nasekanou petrželkou a opraženou slaninou.

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit