Hovězí po burgundsku s houbami
Více než hodinu
Pro zkušené
Víno nemusí sloužit pouze nápoj. Nebojte se ho přilít do vaření! Víno, ať už červené nebo bílé, dodá jídlu jedinečnou chuť a skvěle si rozumí s masem. Vyzkoušejte ty nejlepší recepty v podobě masa na víně!
Všechna jídla se zcela určitě bez vína obejdou, některá ale bez něj nikdy nebudou stoprocentní. Nepodceňujte výběr vína, se kterým se chystáte vařit. Nejlepší je řídit se radou, že do jídla přijde takové víno, které byste si sami nalili do sklenky.
Víno při přípravě masa můžete použít několikerým způsobem. Vedle toho, že ho během celého vaření můžete popíjet, lze maso ve víně marinovat, podlévat ho jím a dusit ho v něm. Víno skvěle slouží k deglazování a přípravě omáček k minutkám.
K hovězímu masu a do těžších, hutnějších pokrmů (nejčastěji masových) se hodí červené víno. Maso díky němu získá nezaměnitelnou chuť i barvu. Při pomalém pečení a dušení vás po dlouhém čekání odmění měkké a křehké maso plné chuti.
Suchá bílá vína se skvěle hodí do lehčích jídel, jako jsou pokrmy z drůbeže, vepřového masa, darů moře nebo zeleniny.
Zdroje informací: časopis Apetit, FoodAndWine