2020/6

2020/6
Červnový Apetit přináší 127 receptů a tipů, jak využít sezonní úrodu. Čekají vás nostalgické dezerty z jahod, 5 večeří s chutí Středomoří, poctivé sendviče na výlety do přírody, báječné recepty s karotkou, květákem, kedlubnami, jarní cibulkou či cuketami okořeněné čerstvými bylinkami. A protože k létu patří zmrzlina, máme pro vás i ukázku ze zbrusu nové Zmrzlinové kuchařky s recepty na ovocný sorbet, smetanové kopečky i domácí kornoutky. Nechybějí ani recepty, rozhovory a rady navíc z pořadu Menu pro Emu. S úspěšnými kulináři, jejich produkty a recepty jsme zavzpomínali na 9 ročníků Apetit pikniku. Jubilejní 10. ročník kvůli koronavirové krizi nahradila Apetit Výzva, v níž spolu s Rohlik.cz podpoříme nové tváře a lokální výrobky.
Apetit, napsáno s chutí

Ovocné košíčky s vanilkovým krémem

Hovězí ragú se zeleninou a čočkou

Šneky s čokomlsem

Špaldoto s koprovým pestem

Burgery s trhaným vepřovým na cidru

Třešňové čatní

Meruňkový sorbet

Jogurtová zmrzlina s medem

Vaflové kornoutky z bílků

Smetanová třešňová zmrzlina

Dýňová ‚svíčková‘ omáčka

Dim sum

Salát Barbra

Ostružinové skyramisu

Italský sendvič de luxe

Japonský rýžový sendvič onigirazu

Wrap s krůtím masem

Snadný jahodový koláč

Nepečená jahodová bomba

Kynuté koláčky s jahodami a makovou drobenkou

Jahodovo-banánový koktejl

Jahodový dort

Cuketové placičky s dipem

Pestrá polévka s bylinkami

Pikantní karotkový salát

Pečený pstruh s bylinkami

Smažená květáková rýže s volským okem

Koláč se špenátem na způsob spanakopity

Zapékané těstoviny s tuňákem

Fazolkový salát à la Caesar

Mrkvové rizoto s hráškem

Brokolicová polévka

Cheesecake s dulce de leche

Trhané vepřové à la hornado

Encocado (ryba v kokosové omáčce s rajčaty)

Empanadas de morocho s chilli omáčkou ají

Ceviche s popcornem
