Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtové nanuky s pečenými lesními plody a medem
Jogurtové nanuky s pečenými lesními plody a medem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jogurtové nanuky s pečenými lesními plody a medem

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Na 8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 632 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 109 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mrazicí boxy obchodů jsou sice plné nanuků, domácí si ale můžete vyrobit přesně podle chuti vybíravých strávníků. A narozdíl od zmrzliny je snadno zvládnete připravit i bez zmrzlinovače. My jsme zvolili osvědčenou kombinaci jogurtu a lesních plodů, jejichž chuť jsme ještě zintenzivnili pečením s medem. Nanuky jsou nejen výborné, ale díky zvoleným ingrediencím nepřeslazené a zdravé. 

Suroviny

maliny, borůvky, jahody, ostružiny
med 2 PL
sůl 1 špetka
z 1/2 citronu
med ¼ hrnku
nebo podle chuti

Postup

1

Troubu předehřejte na 175°C. Plech vyložte pečicím papírem.

2

V míse smíchejte lesní plody se 2 lžícemi medu a špetkou soli. Směs rozložte v jedné vrstvě na plech a pečte cca 30 minut, až ovoce změkne a šťáva zhoustne, v polovině pečení promíchejte. Nechte vychladnout. 

3

V další míse smíchejte jogurt s citronovou šťávou a čtvrtinou hrnku medu dohladka. Pak přidejte pečené ovoce i se šťávou a lžící je zlehka vmíchejte do jogurtové směsi jen tak, abyste vytvořili mramorování.

4

Pomocí lžíce rozdělte směs do osmi formiček na nanuky (můžete použít i malé kelímky od jogurtu), do středu každého vetkněte nanukové dřívko a nechte alespoň 4 hodiny nebo nejlépe přes noc v mrazáku ztuhnout. Nanuky pak z formiček vyklopíte nejlépe tak, že je necháte 10 sekund povolit pod horkou tekoucí vodou.

Související články

Apetit magazín