Svačinové nanuky s Lučinou Jogurtina

Svačinové nanuky s Lučinou Jogurtina

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1795 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 108 g
Tuky 134 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svačina na dřívku? Ano! Odlehčený cheesecake z mrazáku je splněným snem dětí i dospělých. Nikomu nepovíme, když si o prázdninách dáte jeden i k snídani... Chladivá dobrota totiž nejen osvěží, ale i zasytí.

Suroviny

krémový sýr 360 g
Lučina Jogurtina
smetana ke šlehání 100 ml
33%
med 3 PL
tekutý, i více – podle chuti
bobulovité ovoce 200 g
lesní ovoce – ostružiny, maliny, borůvky, větší kusy přepůlené, mimo sezonu lze použít i mrazené
sušenky 60 g
celozrnné či s ovesnými vločkami, rozrdcené najemno
máslo 4 PL
rozpuštěné

1 Lučinu smíchejte se smetanou a medem. Opatrně vmíchejte ovoce. Směs rozdělte do formiček na nanuky. Neplňte formičky úplně po okraj, nahoře nechte trochu volného prostoru. Na 30 minut uložte do mrazáku.

2 Sušenky smíchejte s máslem tak, aby vznikla drobenka. Na nanukovou směs poté naneste vrstvu sušenkové drobenky, lehce přitlačte a do středu zasuňte nanukové dřívko. Uložte do mrazáku alespoň na 4 hodiny.

NĚCO NAVÍC
Sušenky můžete pouze nalámat na menší kousky a spolu ovocem vmíchat do základní směsi.

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit