
Svačinové nanuky s Lučinou Jogurtina
Svačina na dřívku? Ano! Odlehčený cheesecake z mrazáku je splněným snem dětí i dospělých. Nikomu nepovíme, když si o prázdninách dáte jeden i k snídani... Chladivá dobrota totiž nejen osvěží, ale i zasytí.
Autor: Komerční prezentace
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 8 nanuků
Ingredience
- 360 g Lučiny Jogurtina
- 100 ml smetany ke šlehání (33%)
- 3 lžíce tekutého medu (nebo více, podle chuti)
- 200 g lesního ovoce (ostružiny, borůvky, maliny), větší kusy přepůlené (mimo sezonu lze použít mražené)
- 60 g celozrnných sušenek či sušenek s ovesnými vločkami, rozdrcených najemno
- 3-4 lžíce rozpuštěného másla
Příprava jídla
1 Lučinu smíchejte se smetanou a medem. Opatrně vmíchejte ovoce. Směs rozdělte do formiček na nanuky. Neplňte formičky úplně po okraj, nahoře nechte trochu volného prostoru. Na 30 minut uložte do mrazáku.
2 Sušenky smíchejte s máslem tak, aby vznikla drobenka. Na nanukovou směs poté naneste vrstvu sušenkové drobenky, lehce přitlačte a do středu zasuňte nanukové dřívko. Uložte do mrazáku alespoň na 4 hodiny.
NĚCO NAVÍC
Sušenky můžete pouze nalámat na menší kousky a spolu ovocem vmíchat do základní směsi.
Přidat komentář