Svačina na dřívku? Ano! Odlehčený cheesecake z mrazáku je splněným snem dětí i dospělých. Nikomu nepovíme, když si o prázdninách dáte jeden i k snídani... Chladivá dobrota totiž nejen osvěží, ale i zasytí.
Suroviny
krémový sýr
360
g
Lučina Jogurtina
smetana ke šlehání
100
ml
33%
med
3
PL
tekutý, i více – podle chuti
bobulovité ovoce
200
g
lesní ovoce – ostružiny, maliny, borůvky, větší kusy přepůlené, mimo sezonu lze použít i mrazené
sušenky
60
g
celozrnné či s ovesnými vločkami, rozrdcené najemno
máslo
4
PL
rozpuštěné
Postup
1
Lučinu smíchejte se smetanou a medem. Opatrně vmíchejte ovoce. Směs rozdělte do formiček na nanuky. Neplňte formičky úplně po okraj, nahoře nechte trochu volného prostoru. Na 30 minut uložte do mrazáku.
2
Sušenky smíchejte s máslem tak, aby vznikla drobenka. Na nanukovou směs poté naneste vrstvu sušenkové drobenky, lehce přitlačte a do středu zasuňte nanukové dřívko. Uložte do mrazáku alespoň na 4 hodiny.
NĚCO NAVÍC
Sušenky můžete pouze nalámat na menší kousky a spolu ovocem vmíchat do základní směsi.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak na domácí nanuky plus 22 receptů (22 receptů)