Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Svačinové nanuky s Lučinou Jogurtina
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1795 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 108 g
Tuky 134 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svačina na dřívku? Ano! Odlehčený cheesecake z mrazáku je splněným snem dětí i dospělých. Nikomu nepovíme, když si o prázdninách dáte jeden i k snídani... Chladivá dobrota totiž nejen osvěží, ale i zasytí.

Suroviny

Lučina Jogurtina
med 3 PL
tekutý, i více – podle chuti
lesní ovoce – ostružiny, maliny, borůvky, větší kusy přepůlené, mimo sezonu lze použít i mrazené
sušenky 60 g
celozrnné či s ovesnými vločkami, rozrdcené najemno
rozpuštěné

Postup

1

Lučinu smíchejte se smetanou a medem. Opatrně vmíchejte ovoce. Směs rozdělte do formiček na nanuky. Neplňte formičky úplně po okraj, nahoře nechte trochu volného prostoru. Na 30 minut uložte do mrazáku.

2

Sušenky smíchejte s máslem tak, aby vznikla drobenka. Na nanukovou směs poté naneste vrstvu sušenkové drobenky, lehce přitlačte a do středu zasuňte nanukové dřívko. Uložte do mrazáku alespoň na 4 hodiny.

plnění nanukových formiček

NĚCO NAVÍC
Sušenky můžete pouze nalámat na menší kousky a spolu ovocem vmíchat do základní směsi.

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...