Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 4–6 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 855 kcal
Bílkoviny 28 g
Cukr 152 g
Tuky 13 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální start horkého dne - stačí dát oblíbené smoothie večer do mrazáku!

Suroviny

Zelený smoothie nanun se špenátem a kiwi
banány 1 ks
malý
kiwi 2 ks
zralá, oloupaná
ananas 110 g
čerstvý, lze nahradit mrazeným
špenát 1 hrnek
malý (baby)
mléko 230 ml
med 2 PL
podle chuti
Fialový smoothie nanuk s bobulovým ovocem
ovoce 130 g
drobné, tmavé, jeden druh nebo směs (borůvky, ostružiny, černý rybíz…)
jogurt 250 g
bílý, řeckého typu
banány 1 ks
velký, zralý
vanilkový extrakt 1 ČL
med
podle chuti (lze vynechat)

Zelený smoothie nanuk se špenátem a kiwi

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ MRAŽENÍ 4 HODINY ■ NA 4–6 NANUKŮ ■ VELMI SNADNÉ

1 Všechno ovoce a špenát vložte do mixéru a zalijte mlékem, přidejte med a rozmixujte. Nalijte do nanukových formiček a dejte na chvíli mrazit, aby směs trochu ztuhla, ale nebyla ještě úplně pevná. Pak vetkněte nanuková dřívka a zamrazte zcela, nejméně ale 3 hodiny.
 

Fialový smoothie nanuk s bobulovým ovocem

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ MRAŽENÍ 3 HODINY ■ NA 4–6 NANUKŮ ■ VELMI SNADNÉ

1 Všechny ingredience vložte do mixéru, rozmixujte, med či datle dejte podle toho, zda chcete nanuk spíše sladší, částečně jej osladí už banán. Směs nalijte do nanukových formiček, umístěte dřívka a dejte minimálně na 3 hodiny mrazit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit