Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s lesními plody

Lesní plody patří mezi ovocem mezi k nejbohatší zdroje zdraví prospěšných látek. Lesní ovoce se výborně hodí k přípravě dezertů,  k zavařování a přípravě džemů, rozvarů, omáček nebo šťáv.

...

 

  • Bezkonkurenční jsou koláče s lesním ovocem, borůvkovému koláči odolá jen málokdo.
  • Borůvkami můžete plnit kynuté či tvarohové knedlíky, připravit z nich žahour nebo pěnu na lívance. 
  • Budeli se les prohýbat pod náporem ostružin, připravte z nich koláč nebo zmrzlinu!
  • Obsahují velké množství antioxidantů, které bojují proti volným radikálům.
  • Vedle antioxidantů obsahují bobule i mnohé vitamíny a minerální látky – vitamin A, C, E, draslík, vápník, fosfor, karoten, křemík, železo, hořčík a zinek.

Celý popis