0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.3 / 5. Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8310 kcal
Bílkoviny 236 g
Sacharidy 830 g
Tuky 390 g
Vláknina 258 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná hladká 400 g
kakao 6
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
máslo 250 g
moučkový cukr 150 g
žloutek 1 ks
mléko 3 PL
Náplň
500 g
polotučný tvaroh
moučkový cukr 150 g
vanilkový cukr 1
máslo 3 PL
zněklé
pudinkový prášek 1 ks
vejce 3 ks

Postup:

Do mísy nasypte mouku, přidejte zbytek surovin na těsto včetně změklého másla a rukama vypracujte těsto. Rozdělte ho na poloviny a každou zvlášť vyválejte přibližně do velikosti plechu. Ve druhé misce zase vyšlehejte společně všechny suroviny na náplň. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem a pokryjte ho první vyválenou vrstvou. Následuje náplň, kterou zakryjte druhou vyválenou polovinou těsta. Pokud vám zbyly odřezky těsta, spojte je, nastrouhejte nahrubo a řezy kousky posypte. Pečte asi 35 minut.

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit