Někteří znalci tvrdí, že nalít mléko do kávy je hotový hřích. Ovšem až ochutnají tohle "zakázané" spojení kávy a mléka, rozhodně změní názor!
Suroviny
Na korpus
máslo
115
g
+ na vymazání formy
mouka pšeničná hladká
165
g
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
krupicový cukr
225
g
vejce
5
ks
vanilkový lusk
1
ks
semínka vyškrábnutá nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Na prolití
káva
125
ml
kondenzované mléko
350
g
neslazené, v konzervě
kondenzované mléko
400
g
slazené, v konzervě
Na dokončení
káva instantní
2,5
ČL
smetana ke šlehání
375
ml
vanilkový extrakt
1
ČL
moučkový cukr
2
PL
čokoládové hobliny
25
g
nastrouhané škrabkou na zeleninu
Postup
1
Připravte korpus podle základního receptu.
2
Kávu a obě kondenzovaná mléka prošlehejte a směsí prolijte vidličkou propíchaný korpus, přetáhněte jej potravinářskou fólií a dejte alespoň na 2 hodiny (ale nejraději přes noc) chladit.
3
Instantní kávu rozmíchejte ve smetaně a vše ušlehejte do polotuha, přilijte vanilkový extrakt, přisypte cukr a vyšlehejte dotuha. Rozetřete na hotový dort, posypte čokoládovými hoblinkami a podávejte.
[[nid:29933]]