Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kávový koláč tres leches
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 33
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7208 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 839 g
Tuky 346 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Někteří znalci tvrdí, že nalít mléko do kávy je hotový hřích. Ovšem až ochutnají tohle "zakázané" spojení kávy a mléka, rozhodně změní názor!

Suroviny

Na korpus
máslo 115 g
+ na vymazání formy
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vejce 5 ks
semínka vyškrábnutá nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Na prolití
káva 125 ml
neslazené, v konzervě
slazené, v konzervě
Na dokončení
káva instantní 2,5 ČL
vanilkový extrakt 1 ČL
nastrouhané škrabkou na zeleninu

Postup

1

Připravte korpus podle základního receptu.

2

Kávu a obě kondenzovaná mléka prošlehejte a směsí prolijte vidličkou propíchaný korpus, přetáhněte jej potravinářskou fólií a dejte alespoň na 2 hodiny (ale nejraději přes noc) chladit.

3

Instantní kávu rozmíchejte ve smetaně a vše ušlehejte do polotuha, přilijte vanilkový extrakt, přisypte cukr a vyšlehejte dotuha. Rozetřete na hotový dort, posypte čokoládovými hoblinkami a podávejte.

[[nid:29933]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...