Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7208 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 839 g
Tuky 346 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Někteří znalci tvrdí, že nalít mléko do kávy je hotový hřích. Ovšem až ochutnají tohle "zakázané" spojení kávy a mléka, rozhodně změní názor!

Související recepty

Suroviny

Na korpus
máslo 115 g
+ na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 165 g
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 225 g
vejce 5 ks
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Na prolití
káva 125 ml
kondenzované mléko 350 g
neslazené, v konzervě
kondenzované mléko 400 g
slazené, v konzervě
Na dokončení
káva instantní 2.5 ČL
smetana ke šlehání 375 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
moučkový cukr 2 PL
čokoládové hobliny 25 g
nastrouhané škrabkou na zeleninu

1 Připravte korpus podle základního receptu.

2 Kávu a obě kondenzovaná mléka prošlehejte a směsí prolijte vidličkou propíchaný korpus, přetáhněte jej potravinářskou fólií a dejte alespoň na 2 hodiny (ale nejraději přes noc) chladit. 

3 Instantní kávu rozmíchejte ve smetaně a vše ušlehejte do polotuha, přilijte vanilkový extrakt, přisypte cukr a vyšlehejte dotuha. Rozetřete na hotový dort, posypte čokoládovými hoblinkami a podávejte. 

Tres leches (základní recept)

Tres leches (základní recept)

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit