Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 120 min
4,5 (53x)
20. 4. 2020
Čokoládovo-karamelový dort se slanými arašídy
Apetit
Čokoládovo-karamelový dort se slanými arašídy
Apetit


Snadné
> 120 min
4,5 (53x)

Druhé místo v pekařské soutěži obsadil dort Olgy Tsech. Na první pohled čekáte opravdu hutný a těžký čokoládový dort. O to víc vás překvapí jeho vláčnost a pozoruhodná hra protikladů! Přesně takový je čokoládovo-karamelový dort se slanými arašídy, který si teď podly receptu můžete připravit i vy.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 dort o průměru 18–20 cm

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 dort o průměru 18–20 cm

Na korpus

Na smetanový karamel

Na arašídy v karamelu

Na ganache

Na krém z mléčné čokolády

Na karamelové ozdoby

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 13279 kcal
  • Bílkoviny 210 g
  • Sacharidy 1079 g
  • Tuky 882 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Ganache: Jak připravit čokoládový krém, kterému nikdo neodolá Dorty pro maminku: 24 dortů pro den matek

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(53 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/5

Ani jsme se nenadáli a už je tu květen a s ním i oslavy neuvěřitelných 15. narozenin Apetitu! Příroda stihla rozkvést do krásy a s ní i obálka nového vydání. Květnové číslo totiž zdobí nádherný něžný dort, vítěz naší narozeninové soutěže. Přečtete si, jak jsme ze 116 dortů vybírali ten nej a pusťte se s námi do pečení. Budete nadšeni! Na své si však pochopitelně přijdete i v případě, že cukrařině příliš neholdujete, protože jsme pro vás připravili nové recepty na oblíbené masové a bezmasé kuličky, Středomořím inspirované večeře nebo lahodné pokrmy s čerstvými sýry. Nechybí ani nápady, co připravit ze staršího pečiva, abyste mu vrátili jeho zašlou slávu. Zlatým hřebem je pak elegantní jarní menu, které přímo svádí k malé zahradní slavnosti. Apetit, napsáno s chutí

Související články

Lednové titulky Apetitu

Apetit slaví 20 let: Vyberte nejkrásnější lednovou obálku všech dob a vyhrajte

Časopis Apetit bude mít v květnu 20. narozeniny! Kulaté výročí je třeba oslavit, proto začínáme už teď. Celý rok vám budeme prostřednictvím tištěných vydání i na webu připomínat ikonické recepty, trendy a osobnosti, s nimiž jsme za 20 let spolupracovali. Navíc můžete každý měsíc hlasovat o nejkrásnější obálku za uplynulá léta. Tři hlasující, které vylosujeme, získají za odměnu kuchařku!