Druhé místo v pekařské soutěži obsadil dort Olgy Tsech. Na první pohled čekáte opravdu hutný a těžký čokoládový dort. O to víc vás překvapí jeho vláčnost a pozoruhodná hra protikladů! Přesně takový je čokoládovo-karamelový dort se slanými arašídy, který si teď podly receptu můžete připravit i vy.
Suroviny
Na 1 dort o průměru 18–20 cm
Suroviny
Na 1 dort o průměru 18–20 cm
Na korpus
Na smetanový karamel
Na arašídy v karamelu
Na ganache
Na krém z mléčné čokolády
Na karamelové ozdoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 13279 kcal
- Bílkoviny 210 g
- Sacharidy 1079 g
- Tuky 882 g
Postup přípravy
- Ganache: Jak připravit čokoládový krém, kterému nikdo neodolá Dorty pro maminku: 24 dortů pro den matek
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/5
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,5/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2019/5
Ani jsme se nenadáli a už je tu květen a s ním i oslavy neuvěřitelných 15. narozenin Apetitu! Příroda stihla rozkvést do krásy a s ní i obálka nového vydání. Květnové číslo totiž zdobí nádherný něžný dort, vítěz naší narozeninové soutěže. Přečtete si, jak jsme ze 116 dortů vybírali ten nej a pusťte se s námi do pečení. Budete nadšeni! Na své si však pochopitelně přijdete i v případě, že cukrařině příliš neholdujete, protože jsme pro vás připravili nové recepty na oblíbené masové a bezmasé kuličky, Středomořím inspirované večeře nebo lahodné pokrmy s čerstvými sýry. Nechybí ani nápady, co připravit ze staršího pečiva, abyste mu vrátili jeho zašlou slávu. Zlatým hřebem je pak elegantní jarní menu, které přímo svádí k malé zahradní slavnosti. Apetit, napsáno s chutí