Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zabaglione s marsalou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2456 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 264 g
Tuky 124 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zabaglione označuje žloutkovou vinnou pěnu, Francouzi používají název sabajon. Tento luxusní dezert nás naučil Matteo De Carli, majitel a šéfkuchař restaurace Casa De Carli.

Suroviny

krystalový cukr 160 g
káva mletá 5 g
marsala 100 ml
sušenky
biscotti či cantuccini

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Na dekorace smíchejte cukr s kávou, rozložte na silikonovou podložku či pečicí papír a pečte 30 minut. Po vychladnutí směs rozmixujte na jemný prášek, chcete-li. My jsme však zabaglione ozdobili tvary v celku.

2 Nad horkou vodní lázní šlehejte žloutky, cukr a víno do husté, nadýchané pěny. Přesuňte ji do skleniček na martini, posypte cukrem s kávou a doplňte sušenkou.

NĚCO NAVÍC

Na domácí biscotti: v troubě opečte 25 g vlašských ořechů (asi 6 minut) a nechte je vychladnout. Rozmixujte je s 25 g krupicového cukru na prášek. Našlehejte 4–5 žloutků2 bílky a 100 g krupicového cukru. Postupně přidávejte 125 g mouky, rozmixované ořechy, špetku skořice a soli. Vložte směs do sáčku se zdobicí trubičkou a vytvořte na plech vyložený pečicím papírem libovolné tvary. Pečte 10 minut na 170 ºC.

 
Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule
  • Tipy a triky

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule

Dají se různě ochucovat a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě, na grilu či smažit a taky mrazit. Podávat s omáčkou nebo bez. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první....
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč