Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zabaglione s marsalou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2456 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 264 g
Tuky 124 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zabaglione označuje žloutkovou vinnou pěnu, Francouzi používají název sabajon. Tento luxusní dezert nás naučil Matteo De Carli, majitel a šéfkuchař restaurace Casa De Carli.

Suroviny

krystalový cukr 160 g
káva mletá 5 g
marsala 100 ml
sušenky
biscotti či cantuccini

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Na dekorace smíchejte cukr s kávou, rozložte na silikonovou podložku či pečicí papír a pečte 30 minut. Po vychladnutí směs rozmixujte na jemný prášek, chcete-li. My jsme však zabaglione ozdobili tvary v celku.

2

Nad horkou vodní lázní šlehejte žloutky, cukr a víno do husté, nadýchané pěny. Přesuňte ji do skleniček na martini, posypte cukrem s kávou a doplňte sušenkou.

NĚCO NAVÍC

Na domácí biscotti: v troubě opečte 25 g vlašských ořechů (asi 6 minut) a nechte je vychladnout. Rozmixujte je s 25 g krupicového cukru na prášek. Našlehejte 4–5 žloutků, 2 bílky a 100 g krupicového cukru. Postupně přidávejte 125 g mouky, rozmixované ořechy, špetku skořice a soli. Vložte směs do sáčku se zdobicí trubičkou a vytvořte na plech vyložený pečicím papírem libovolné tvary. Pečte 10 minut na 170 ºC.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín