Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zabaglione s marsalou

Zabaglione označuje žloutkovou vinnou pěnu, Francouzi používají název sabajon. Tento luxusní dezert nás naučil Matteo De Carli, majitel a šéfkuchař restaurace Casa De Carli.

Vydání: 2014/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Příprava 0:10
Pohár Italská

Ingredience

    • 160 g krystalového cukru + 5 g mleté kávy
    • 4 žloutky
    • 100 g krupicového cukru
    • 100 ml vína marsala
    • italské sušenky biscotti (viz Něco navíc) nebo cantuccini k podávání

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Na dekorace smíchejte cukr s kávou, rozložte na silikonovou podložku či pečicí papír a pečte 30 minut. Po vychladnutí směs rozmixujte na jemný prášek, chcete-li. My jsme však zabaglione ozdobili tvary v celku.

2 Nad horkou vodní lázní šlehejte žloutky, cukr a víno do husté, nadýchané pěny. Přesuňte ji do skleniček na martini, posypte cukrem s kávou a doplňte sušenkou.

NĚCO NAVÍC

Na domácí biscotti: v troubě opečte 25 g vlašských ořechů (asi 6 minut) a nechte je vychladnout. Rozmixujte je s 25 g krupicového cukru na prášek. Našlehejte 4–5 žloutků2 bílky a 100 g krupicového cukru. Postupně přidávejte 125 g mouky, rozmixované ořechy, špetku skořice a soli. Vložte směs do sáčku se zdobicí trubičkou a vytvořte na plech vyložený pečicím papírem libovolné tvary. Pečte 10 minut na 170 ºC.

 

Vánoční sušenky

Vánoční sušenky, italské biscotti, jsou nejlepší namáčené do dezertního vína – třeba slámového, portského, marsala, vin...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brusinkové taštičky s vanilkovým krémem

Sladká rýže a zabaglione ze švestkového vína

Ovoce s vinnou pěnou

Valentýnské menu

Přidat komentář