0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zabaglione s marsalou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2456 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 264 g
Tuky 124 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zabaglione označuje žloutkovou vinnou pěnu, Francouzi používají název sabajon. Tento luxusní dezert nás naučil Matteo De Carli, majitel a šéfkuchař restaurace Casa De Carli.

Suroviny

krystalový cukr 160 g
káva mletá 5 g
žloutek 4 ks
krupicový cukr 100 g
marsala 100 ml
sušenky
biscotti či cantuccini

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Na dekorace smíchejte cukr s kávou, rozložte na silikonovou podložku či pečicí papír a pečte 30 minut. Po vychladnutí směs rozmixujte na jemný prášek, chcete-li. My jsme však zabaglione ozdobili tvary v celku.

2 Nad horkou vodní lázní šlehejte žloutky, cukr a víno do husté, nadýchané pěny. Přesuňte ji do skleniček na martini, posypte cukrem s kávou a doplňte sušenkou.

NĚCO NAVÍC

Na domácí biscotti: v troubě opečte 25 g vlašských ořechů (asi 6 minut) a nechte je vychladnout. Rozmixujte je s 25 g krupicového cukru na prášek. Našlehejte 4–5 žloutků2 bílky a 100 g krupicového cukru. Postupně přidávejte 125 g mouky, rozmixované ořechy, špetku skořice a soli. Vložte směs do sáčku se zdobicí trubičkou a vytvořte na plech vyložený pečicím papírem libovolné tvary. Pečte 10 minut na 170 ºC.

 
Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč