0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 954 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 93 g
Tuky 43 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejpíš vás překvapí, jak je dobrá. Použijte dobrý vývar a zjemněte máslem. Nejlepší je k pečenému či vařenému hovězímu nebo telecímu masu.

Suroviny

celer 2 ks
menší
máslo 40 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar hovězí 850 ml
nebo zeleninový, zchladlý
sůl
pepř

1 2 menší celery důkladně oškrábejte, opláchněte a jeden z nich nakrájejte na drobné kousky, druhý ponechte v celku. Kousky opečte na 40 g másla dorůžova a za stálého míchání zasypte 2 lžícemi hladké mouky.

2 Pak vše zalijte 850 ml zchladlého hovězího či zeleninového vývaru a přidejte celý celer. Vařte, až celer změkne. Pak ho propasírujte nebo rozmixujte a vraťte zpět do hrnce.

3 Omáčku osolte a opepřete; pokud je příliš řídká, zahustěte ji trochou hladké mouky smíchané s máslem. Důkladně povařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč