Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 954 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 93 g
Tuky 43 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejpíš vás překvapí, jak je dobrá. Použijte dobrý vývar a zjemněte máslem. Nejlepší je k pečenému či vařenému hovězímu nebo telecímu masu.

Suroviny

celer 2 ks
menší
vývar hovězí 850 ml
nebo zeleninový, zchladlý
sůl
pepř

Postup

1

2 menší celery důkladně oškrábejte, opláchněte a jeden z nich nakrájejte na drobné kousky, druhý ponechte v celku. Kousky opečte na 40 g másla dorůžova a za stálého míchání zasypte 2 lžícemi hladké mouky.

2

Pak vše zalijte 850 ml zchladlého hovězího či zeleninového vývaru a přidejte celý celer. Vařte, až celer změkne. Pak ho propasírujte nebo rozmixujte a vraťte zpět do hrnce.

3

Omáčku osolte a opepřete; pokud je příliš řídká, zahustěte ji trochou hladké mouky smíchané s máslem. Důkladně povařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín