0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sardelová omáčka

Sardelová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sardelová omáčka

3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1573 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 81 g
Tuky 89 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá k hovězímu i ke zvěřině.

Suroviny

máslo 40 g
mouka pšeničná hladká 40 g
cibule 20 g
najemno
vývar hovězí 750 ml
zchladlý
citronová kůra
proužek z biocitronu
sardel 3 ks
filátko zbavené kostiček
máslo 20 g
citron

1 Ze 40 g másla, hladké mouky a najemno nasekané cibule připravte světlou jíšku.

2 Pak ji za stálého míchání zalijte 750 ml zchladlého hovězího vývaru, přidejte proužek kůry z biocitronu a 30 minut vařte.

3 Přidejte 3 sardelová filátka (zbavená kostiček) utřená s 20 g másla; 15 minut povařte. Proceďte a dochuťte citronem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit