Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sardelová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1573 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 81 g
Tuky 89 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá k hovězímu i ke zvěřině.

Suroviny

najemno
vývar hovězí 750 ml
zchladlý
proužek z biocitronu
sardel 3 ks
filátko zbavené kostiček

Postup

1

Ze 40 g másla, hladké mouky a najemno nasekané cibule připravte světlou jíšku.

2

Pak ji za stálého míchání zalijte 750 ml zchladlého hovězího vývaru, přidejte proužek kůry z biocitronu a 30 minut vařte.

3

Přidejte 3 sardelová filátka (zbavená kostiček) utřená s 20 g másla; 15 minut povařte. Proceďte a dochuťte citronem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...