Skvělá k hovězímu i ke zvěřině.
Suroviny
máslo
40
g
mouka pšeničná hladká
40
g
cibule
20
g
najemno
vývar hovězí
750
ml
zchladlý
citronová kůra
proužek z biocitronu
sardel
3
ks
filátko zbavené kostiček
máslo
20
g
1 Ze 40 g másla, hladké mouky a najemno nasekané cibule připravte světlou jíšku.
2 Pak ji za stálého míchání zalijte 750 ml zchladlého hovězího vývaru, přidejte proužek kůry z biocitronu a 30 minut vařte.
3 Přidejte 3 sardelová filátka (zbavená kostiček) utřená s 20 g másla; 15 minut povařte. Proceďte a dochuťte citronem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x klasická omáčka(10 receptů)
- Jak používat ančovičky plus 15 receptů(26 receptů)