Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omáčky, ke kterým ani maso nepotřebujete

Omáčky, ke kterým ani maso nepotřebujete
ZDROJ: Apetit

Chystáte nedělní rodinný oběd nebo slavnostní večeři a hledáte ideální doprovod ke knedlíkům a nokům? Tentokrát jsme pro vás nachystali klasické české omáčky tak, jak je zvykem ve francouzské kuchyni – tedy odděleně od masa. A jsou tak dobré, že si je vychutnáte klidně jen s přílohou.

Omáčky jsou skvostným doprovodem nejenom k masu a knedlíkům. Servírujte s tím, co máte rádi!

Šípková

Hodí se k pečené zvěřině či hovězímu, anebo k minutce z kachních prsou.

  • Příloha: jako u svíčkové, noky

Svíčková

Ideální k bifteku, domácí sekané, masovým koulím, hovězímu či alternativám pro vegetariány.

  • Příloha: vídeňské a kynuté knedlíky

Rajská

Servírujte k vařenému i pečenému hovězímu či telecímu, k masovým koulím i k vegetariánským alternativám.

  • Příloha: těstoviny, houskové knedlíky, rýže

Koprová

Jezte s vejci a/nebo s vařeným hovězím (popřípadě k bifteku).

  • Příloha: brambory či houskové knedlíky. Zdobte koprem

SOS: Když to není ono, nebo když se omáčka pokazí

  • Hrudky a sražení.Omáčku protřete přes jemné sítko (co v něm zůstane, to vyhoďte) nebo ji promixujte – nezapomeňte napřed vyjmout celé koření.
  • Přichytávání. Odstavte, omáčku bez odškrabo- vání přelijte do čistého rendlíku a vařte dál.
  • Škraloup. Pokud vás děsí škraloup, podávejte omáčku po dovaření co nejrychleji, nebo na ni dejte zatepla kousek másla, případně povrch přetáhněte potravinářskou fólií.
  • Řídkost. Omáčku lze svařit na menší objem či zahustit jíškou, škrobem, pečivem, moukou prohnětenou s máslem nebo rozmixováním s vařenými bramborami, zeleninou či luštěninami. Případně vmíchejte žloutek či studené máslo – pak už ji však dále nevařte.
  • Přesolení či překořenění. Můžete zkusit zvětšit objem omáčky další dávkou použitých přísad – např. drcených rajčat u raj- čatové. Lze také odlít část tekutiny a nahradit ji novou, pak je ale nutné doladit chuť, popřípadě zahuštění. Některé omáčky lze spasit i zjemněním smetanou.

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč