Šípková omáčka
Více než hodinu
Snadné
Chystáte nedělní rodinný oběd nebo slavnostní večeři a hledáte ideální doprovod ke knedlíkům a nokům? Tentokrát jsme pro vás nachystali klasické české omáčky tak, jak je zvykem ve francouzské kuchyni – tedy odděleně od masa. A jsou tak dobré, že si je vychutnáte klidně jen s přílohou.
Omáčky jsou skvostným doprovodem nejenom k masu a knedlíkům. Servírujte s tím, co máte rádi!
Hodí se k pečené zvěřině či hovězímu, anebo k minutce z kachních prsou.
Ideální k bifteku, domácí sekané, masovým koulím, hovězímu či alternativám pro vegetariány.
Servírujte k vařenému i pečenému hovězímu či telecímu, k masovým koulím i k vegetariánským alternativám.
Jezte s vejci a/nebo s vařeným hovězím (popřípadě k bifteku).
Zdroj informací: časopis Apetit