K hovězímu nebo telecímu masu zkuste citronovou omáčku, budete příjemně překvapeni. Fantasticky ladí také s rybou, třeba s grilovaným lososem. Citronová omáčka tak důmyslně nahradí fádní citronové klínky a dodá masu i rybám moderní šmrnc. A přitom na ni není potřeba příliš ingrediencí, ani času na přípravu.
Suroviny
Postup
1
Do hrnce vložte 40 g másla a 40 g hladké mouky a na mírném plameni umíchejte světlou jíšku.
2
Přidejte do ní nastrouhanou kůru z ½ biocitronu, postupně zalijte 850 ml zchladlého hovězího vývaru a nechte 45 minut povařit.
3
Pak přidejte šťávu z 1 citronu a sůl, případně dochuťte vinným octem.
4
Před podáváním můžete přecedit.
NĚCO NAVÍC
Do téhle i do jiných bílých omáček můžete namísto části vývaru přidat pro zjemnění smetanu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x klasická omáčka(10 receptů )
- Omáčky, ke kterým ani maso nepotřebujete(25 receptů )