0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronová omáčka

Citronová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Citronová omáčka

4.3/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 915 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 86 g
Tuky 43 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K hovězímu nebo telecímu masu zkuste citronovou omáčku, budete příjemně překvapeni.

Suroviny

máslo 40 g
mouka pšeničná hladká 40 g
citronová kůra
z poloviny biocitronu
vývar hovězí 850 ml
zchladlý
citronová šťáva
z jednoho citronu
sůl
vinný ocet bílý

Postup

1

Do hrnce vložte 40 g másla a 40 g hladké mouky a na mírném plameni umíchejte světlou jíšku.

2

DPřidejte do ní nastrouhanou kůru z ½ biocitronu, postupně zalijte 850 ml zchladlého hovězího vývaru a nechte 45 minut povařit.

3

Pak přidejte šťávu z 1 citronu a sůl, případně dochuťte vinným octem.

4

DPřed podáváním můžete přecedit.

NĚCO NAVÍC
Do téhle i do jiných omáček můžete namísto části vývaru přidat pro zjemnění smetanu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...