Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 915 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 86 g
Tuky 43 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K hovězímu nebo telecímu masu zkuste citronovou omáčku, budete příjemně překvapeni. Fantasticky ladí také s rybou, třeba s grilovaným lososem. Citronová omáčka tak důmyslně nahradí fádní citronové klínky a dodá masu i rybám moderní šmrnc. A přitom na ni není potřeba příliš ingrediencí, ani času na přípravu.

Související recepty

Suroviny

z 1/2 biocitronu
vývar hovězí 850 ml
zchladlý
sůl
vinný ocet bílý

Postup

1

Do hrnce vložte 40 g másla a 40 g hladké mouky a na mírném plameni umíchejte světlou jíšku.

2

Přidejte do ní nastrouhanou kůru z ½ biocitronu, postupně zalijte 850 ml zchladlého hovězího vývaru a nechte 45 minut povařit.

3

Pak přidejte šťávu z 1 citronu a sůl, případně dochuťte vinným octem.

4

Před podáváním můžete přecedit.

NĚCO NAVÍC
Do téhle i do jiných bílých omáček můžete namísto části vývaru přidat pro zjemnění smetanu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...