K hovězímu nebo telecímu masu zkuste citronovou omáčku, budete příjemně překvapeni.
Suroviny
máslo
40
g
mouka pšeničná hladká
40
g
citronová kůra
z poloviny biocitronu
vývar hovězí
850
ml
zchladlý
citronová šťáva
z jednoho citronu
sůl
vinný ocet bílý
Postup
1
Do hrnce vložte 40 g másla a 40 g hladké mouky a na mírném plameni umíchejte světlou jíšku.
2
DPřidejte do ní nastrouhanou kůru z ½ biocitronu, postupně zalijte 850 ml zchladlého hovězího vývaru a nechte 45 minut povařit.
3
Pak přidejte šťávu z 1 citronu a sůl, případně dochuťte vinným octem.
4
DPřed podáváním můžete přecedit.
NĚCO NAVÍC
Do téhle i do jiných omáček můžete namísto části vývaru přidat pro zjemnění smetanu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x klasická omáčka(10 receptů)