Kapr s bylinkovou strouhankou a lehkým bramborovým salátem

Kapr s bylinkovou strouhankou a lehkým bramborovým salátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6953 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 782 g
Tuky 349 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šéfkuchař Pavel Býček vám ukáže, že i štědrovečerní klasiku jakou je kapr s bramborovým salátem lze servírovat jinak, elegantně a nápaditě. A hlavně že to celé může být nadmíru snadné...

Související recepty

Suroviny

Bramborový salát
brambory 600 g
nejlépe grenaille, vydrhnuté
bobkový list 5 ks
nové koření 10 kulička
sůl
pepř
čerstvě mletý
mrkev 5 plátek
marinovaná, nakrájená
šalotka 1 ks
nakrájená nadrobno
hrášek 70 g
mrazený
kopr 2
nasekané listky
estragon 1
nasekané lístky
Dresink
hořčice 5 PL
medová, dijonská
hořčice 4 ČL
hrubozrnná
olivový olej 100 ml
voda 20 ml
krupicový cukr 2 ČL
olej z vlašských ořechů 1 PL
med 2 PL
Na koprový olej
kopr 200 g
slunečnicový olej 200 ml
Na bylinkovou strouhanku
toustový chléb 300 g
nebo starší housky
petržel 100 g
lístová
estragon 5 snítky
kopr 50 g
[[nid:33626]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit