Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kedgeree

Kedgeree pochází původně z Indie, zdomácnělo však i ve Velké Británii.

Vydání: 2018/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    • 2 vejce
    • 200 g rýže basmati nebo běžné dlouhozrnné rýže
    • 1 vrchovatá lžička kari koření
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g filet z uzeného pstruha
    • 1 lžíce másla
    • 3 jarní cibulky, nasekané nadrobno
    • 1 lžíce nasekané pažitky
    • snítka oregana nebo tymiánu na ozdobení
    • 2 lžíce zakysané smetany
    • 1 lžička citronové šťávy

Příprava jídla

1 Vejce v kastrůlku zalijte vodou, přiveďte k varu, vařte 4–5 minut, slijte a ochlaďte ve studené vodě. Oloupejte a odložte stranou.

2 Rýži, kari a 1/2 lžičky soli dejte do hrnce a zalijte vroucí vodou z varné konvice tak, aby sahala cca 1 cm nad rýži (bude to zhruba 330ml). Přiklopte a na mírném plameni rýži duste doměkka.

3 Pstruha rozeberte na kousky velikosti sousta, případné kosti odstraňte. Promíchejte zakysanou smetanu s citronovou šťávou. Jakmile rýže vstřebá všechnu vodu a je měkká, přidejte máslo a načechrejte ji vidličkou. Přisypte jarní cibulku, pažitku a pstruha. Osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte na talíře, pokapejte ochucenou zakysanou smetanou a doplňte vejci. Ozdobte bylinkami a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bulgogi

Šafránové rizoto s glazovanou mrkvičkou

Přidat komentář