0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1460 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 179 g
Tuky 51 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kedgeree pochází původně z Indie, zdomácnělo však i ve Velké Británii.

Suroviny

vejce 2 ks
rýže basmati 200 g
lze nahradti běžnou dlouhozrnnou rýží
kari koření 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pstruh uzený 100 g
máslo 1 PL
jarní cibulka 3 ks
nasekané nadrobno
pažitka 1 PL
nasekané
oregano snítka
lze nahradit tymiánem, na ozdobu
zakysaná smetana 2 PL
citronová štáva 1 ČL

1 Vejce v kastrůlku zalijte vodou, přiveďte k varu, vařte 4–5 minut, slijte a ochlaďte ve studené vodě. Oloupejte a odložte stranou.

2 Rýži, kari a 1/2 lžičky soli dejte do hrnce a zalijte vroucí vodou z varné konvice tak, aby sahala cca 1 cm nad rýži (bude to zhruba 330ml). Přiklopte a na mírném plameni rýži duste doměkka.

3 Pstruha rozeberte na kousky velikosti sousta, případné kosti odstraňte. Promíchejte zakysanou smetanu s citronovou šťávou. Jakmile rýže vstřebá všechnu vodu a je měkká, přidejte máslo a načechrejte ji vidličkou. Přisypte jarní cibulku, pažitku a pstruha. Osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte na talíře, pokapejte ochucenou zakysanou smetanou a doplňte vejci. Ozdobte bylinkami a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit