Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kedgeree
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1460 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 179 g
Tuky 51 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kedgeree pochází původně z Indie, zdomácnělo však i ve Velké Británii.

Související recepty

Suroviny

vejce 2 ks
rýže basmati 200 g
lze nahradti běžnou dlouhozrnnou rýží
kari koření 1 ČL
vrchovatá
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pstruh uzený 100 g
jarní cibulka 3 ks
nasekané nadrobno
pažitka 1 PL
nasekané
oregano snítka
lze nahradit tymiánem, na ozdobu

Postup

1

Vejce v kastrůlku zalijte vodou, přiveďte k varu, vařte 4–5 minut, slijte a ochlaďte ve studené vodě. Oloupejte a odložte stranou.

2

Rýži, kari a 1/2 lžičky soli dejte do hrnce a zalijte vroucí vodou z varné konvice tak, aby sahala cca 1 cm nad rýži (bude to zhruba 330ml). Přiklopte a na mírném plameni rýži duste doměkka.

3

Pstruha rozeberte na kousky velikosti sousta, případné kosti odstraňte. Promíchejte zakysanou smetanu s citronovou šťávou. Jakmile rýže vstřebá všechnu vodu a je měkká, přidejte máslo a načechrejte ji vidličkou. Přisypte jarní cibulku, pažitku a pstruha. Osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte na talíře, pokapejte ochucenou zakysanou smetanou a doplňte vejci. Ozdobte bylinkami a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...