Kedgeree pochází původně z Indie, zdomácnělo však i ve Velké Británii.
Suroviny
Postup
Vejce v kastrůlku zalijte vodou, přiveďte k varu, vařte 4–5 minut, slijte a ochlaďte ve studené vodě. Oloupejte a odložte stranou.
Rýži, kari a 1/2 lžičky soli dejte do hrnce a zalijte vroucí vodou z varné konvice tak, aby sahala cca 1 cm nad rýži (bude to zhruba 330ml). Přiklopte a na mírném plameni rýži duste doměkka.
Pstruha rozeberte na kousky velikosti sousta, případné kosti odstraňte. Promíchejte zakysanou smetanu s citronovou šťávou. Jakmile rýže vstřebá všechnu vodu a je měkká, přidejte máslo a načechrejte ji vidličkou. Přisypte jarní cibulku, pažitku a pstruha. Osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte na talíře, pokapejte ochucenou zakysanou smetanou a doplňte vejci. Ozdobte bylinkami a podávejte.