Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1460 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 179 g
Tuky 51 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kedgeree pochází původně z Indie, zdomácnělo však i ve Velké Británii.

Související recepty

Bulgogi

Tradiční korejské jídlo můžete přip...

Suroviny

vejce 2 ks
rýže basmati 200 g
lze nahradti běžnou dlouhozrnnou rýží
kari koření 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pstruh uzený 100 g
máslo 1 PL
jarní cibulka 3 ks
nasekané nadrobno
pažitka 1 PL
nasekané
oregano snítka
lze nahradit tymiánem, na ozdobu
zakysaná smetana 2 PL
citronová štáva 1 ČL

1 Vejce v kastrůlku zalijte vodou, přiveďte k varu, vařte 4–5 minut, slijte a ochlaďte ve studené vodě. Oloupejte a odložte stranou.

2 Rýži, kari a 1/2 lžičky soli dejte do hrnce a zalijte vroucí vodou z varné konvice tak, aby sahala cca 1 cm nad rýži (bude to zhruba 330ml). Přiklopte a na mírném plameni rýži duste doměkka.

3 Pstruha rozeberte na kousky velikosti sousta, případné kosti odstraňte. Promíchejte zakysanou smetanu s citronovou šťávou. Jakmile rýže vstřebá všechnu vodu a je měkká, přidejte máslo a načechrejte ji vidličkou. Přisypte jarní cibulku, pažitku a pstruha. Osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte na talíře, pokapejte ochucenou zakysanou smetanou a doplňte vejci. Ozdobte bylinkami a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit