0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné kedgeree s tofu

Kořeněné kedgeree s tofu

3.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2578 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 290 g
Tuky 104 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle exotickou specialitu si klidně vychutnejte také v originální verzi s rybou. Máte-li rádi opravdu ostrá jídla, je tohle něco pro vás. Pro méně otrlé stolovníky raději zbavte papričku semínek.

Suroviny

rýže 280 g
basmati
vejce 4 ks
olivový olej 2 PL
cibule 2 ks
nasekané
chilli paprička 2 ks
nasekané
kari koření 4 PL
středně pálivé
hořčičné semínko 2 ČL
kajenský pepř 0.5 ČL
tofu 200 g
marinovaé
jarní cibulka 1 svazek
na kolečka
petrželka 1 svazek
nasekaná
sůl
pepř

1 Dejte vařit rýži a vejce; vejce na šest, rýži na osm až devět minut. Na velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej a nechte na něm asi pět minut měknout cibuli a chilli papričky. Vsypte koření a opékejte další minutu až dvě.

2 Rýži slijte a vmíchejte ji do okořeněné cibule spolu s tofu a trochou vody. Pořádně osolte, opepřete a pak zvolna důkladně prohřejte. Vejce slijte, ochlaďte a rozčtvrťte. Do rýže vmíchejte jarní cibulky a petrželku. Vše rozdělte na talíře a navrch dejte vejce.

NĚCO NAVÍC
Kedgeree je indický či skotsko-indický pokrm, který se tradičně připravuje z uzené tresky, rýže, vajec, másla a dalších přísad.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit