Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné kedgeree s tofu

3.5/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2578 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 290 g
Tuky 104 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle exotickou specialitu si klidně vychutnejte také v originální verzi s rybou. Máte-li rádi opravdu ostrá jídla, je tohle něco pro vás. Pro méně otrlé stolovníky raději zbavte papričku semínek.

Související recepty

Suroviny

rýže 280 g
basmati
vejce 4 ks
olivový olej 2 PL
nasekané
nasekané
kari koření 4 PL
středně pálivé
hořčičné semínko 2 ČL
kajenský pepř ½ ČL
tofu 200 g
marinovaé
jarní cibulka 1 svazek
na kolečka
petrželka 1 svazek
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Dejte vařit rýži a vejce; vejce na šest, rýži na osm až devět minut. Na velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej a nechte na něm asi pět minut měknout cibuli a chilli papričky. Vsypte koření a opékejte další minutu až dvě.

2

Rýži slijte a vmíchejte ji do okořeněné cibule spolu s tofu a trochou vody. Pořádně osolte, opepřete a pak zvolna důkladně prohřejte. Vejce slijte, ochlaďte a rozčtvrťte. Do rýže vmíchejte jarní cibulky a petrželku. Vše rozdělte na talíře a navrch dejte vejce.

NĚCO NAVÍC
Kedgeree je indický či skotsko-indický pokrm, který se tradičně připravuje z uzené tresky, rýže, vajec, másla a dalších přísad.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...