Bulgogi

Bulgogi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1412 kcal
Bílkoviny 114 g
Cukr 47 g
Tuky 81 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční korejské jídlo můžete připravit i z vyzrálého nízkého roštěnce.

Suroviny

hrušky 0.25 ks
nastrouhaná najemno
česnek 1 stroužek
nastrouhaný nebo drcený
sójová omáčka 2 PL
chilli sušené 1 ČL
zázvor (čerstvý) 1 PL
najemno nastrouhaný
třtinový cukr 1 PL
sezamový olej 1 PL
pupek 500 g
neboli flank steaku
rostlinný olej 2 PL
jarní cibulka 2 ks
nakrájené na tenká kolečka
cibule červená 1 ks
nakrájená na plátky
rýže
vařená, k podávání

1 V misce promíchejte hrušku, česnek, sójovou omáčku, chilli, zázvor, cukr a sezamový olej. Maso nakrájejte na velmi tenké plátky, vsypte do misky k marinádě a promíchejte. Nechte alespoň 20 minut stát.

2 V pánvi nebo woku rozpalte 1 lžíci oleje, naberte zhruba polovinu masa, nechte lehce okapat marinádu a rozprostřete do pánve. Zprudka opékejte bez míchání zhruba minutu, aby maso začalo pěkně hnědnout, poté za občasného míchání opékejte ještě přibližně 3 minuty. Vyjměte na talíř a zopakujte se zbylou lžící oleje a masem. Podávejte posypané jarními cibulkami, kroužky červené cibule a s rýží.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám maso zbude, použijte ho do bagetky ve stylu banh mi (kromě masa do bagetky patří ještě strouhaná mrkev, majonéza, okurka, koriandr, šťáva z limety...).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit