Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bulgogi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1412 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 47 g
Tuky 81 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční korejské jídlo můžete připravit i z vyzrálého nízkého roštěnce. Bulgogi je pokrm z tenkých proužků hovězího pupku a recept až neuvěřitelně jednoduchý. Servírujte ideálně s rýží, nebo zbylé maso použijte do sendvičů.

Související recepty

Suroviny

hruška ¼ ks
nastrouhaná najemno
česnek 1 stroužek
nastrouhaný nebo drcený
sójová omáčka 2 PL
chilli sušené 1 ČL
vločky
zázvor (čerstvý) 1 PL
najemno nastrouhaný
třtinový cukr 1 PL
sezamový olej 1 PL
neboli flank steak
rostlinný olej 2 PL
jarní cibulka 2 ks
nakrájené na tenká kolečka
nakrájená na plátky
rýže vařená
k podávání

Postup

1

V misce promíchejte hrušku, česnek, sójovou omáčku, chilli, zázvor, cukr a sezamový olej. Maso nakrájejte na velmi tenké plátky, vsypte do misky k marinádě a promíchejte. Nechte alespoň 20 minut stát.

2

V pánvi nebo woku rozpalte 1 lžíci oleje, naberte zhruba polovinu masa, nechte lehce okapat marinádu a rozprostřete do pánve. Zprudka opékejte bez míchání zhruba minutu, aby maso začalo pěkně hnědnout, poté za občasného míchání opékejte ještě přibližně 3 minuty. Vyjměte na talíř a zopakujte se zbylou lžící oleje a masem. Podávejte posypané jarními cibulkami, kroužky červené cibule a s rýží.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám maso zbude, použijte ho do bagetky ve stylu banh mi (kromě masa do bagetky patří ještě strouhaná mrkev, majonéza, okurka, koriandr, šťáva z limety...).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...