Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bulgogi

Tradiční korejské jídlo můžete připravit i z vyzrálého nízkého roštěnce.

Vydání: 2018/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování
PT5M
Vaření 0:05
Maso

Ingredience

    • 1/4 hrušky, nastrouhaná najemno
    • 1 stroužek česneku, nastrouhaný nebo drcený
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžička chilli vloček
    • 1 lžíce najemno nastrouhaného zázvoru
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 1 lžíce sezamového oleje
    • 500 g hovězího pupku neboli flank steaku
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka
    • 1 červená cibule, nakrájená na plátky
    • vařená rýže, k podávání

Příprava jídla

1 V misce promíchejte hrušku, česnek, sójovou omáčku, chilli, zázvor, cukr a sezamový olej. Maso nakrájejte na velmi tenké plátky, vsypte do misky k marinádě a promíchejte. Nechte alespoň 20 minut stát.

2 V pánvi nebo woku rozpalte 1 lžíci oleje, naberte zhruba polovinu masa, nechte lehce okapat marinádu a rozprostřete do pánve. Zprudka opékejte bez míchání zhruba minutu, aby maso začalo pěkně hnědnout, poté za občasného míchání opékejte ještě přibližně 3 minuty. Vyjměte na talíř a zopakujte se zbylou lžící oleje a masem. Podávejte posypané jarními cibulkami, kroužky červené cibule a s rýží.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám maso zbude, použijte ho do bagetky ve stylu banh mi (kromě masa do bagetky patří ještě strouhaná mrkev, majonéza, okurka, koriandr, šťáva z limety...).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kedgeree

Šafránové rizoto s glazovanou mrkvičkou

Přidat komentář