Tradiční korejské jídlo můžete připravit i z vyzrálého nízkého roštěnce.
Suroviny
1 V misce promíchejte hrušku, česnek, sójovou omáčku, chilli, zázvor, cukr a sezamový olej. Maso nakrájejte na velmi tenké plátky, vsypte do misky k marinádě a promíchejte. Nechte alespoň 20 minut stát.
2 V pánvi nebo woku rozpalte 1 lžíci oleje, naberte zhruba polovinu masa, nechte lehce okapat marinádu a rozprostřete do pánve. Zprudka opékejte bez míchání zhruba minutu, aby maso začalo pěkně hnědnout, poté za občasného míchání opékejte ještě přibližně 3 minuty. Vyjměte na talíř a zopakujte se zbylou lžící oleje a masem. Podávejte posypané jarními cibulkami, kroužky červené cibule a s rýží.
NĚCO NAVÍC
Pokud vám maso zbude, použijte ho do bagetky ve stylu banh mi (kromě masa do bagetky patří ještě strouhaná mrkev, majonéza, okurka, koriandr, šťáva z limety...).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů)