0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlé kedgeree

Rychlé kedgeree

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2101 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 273 g
Tuky 63 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kořeněná rýže (původem z Indie) je skvělá sama o sobě, zvláště v kombinaci se sladkým hráškem. Pokud neholdujete uzené rybě, vyměňte ji v rámci dodržení vyváženosti stravy za jinou bílkovinu – tuňák z konzervy, trhané či pečené kuřecí maso nebo třeba za sýr.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
chilli paprička 1 ks
zelená, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
zázvor (čerstvý) 1.5 cm
kousek, nakrájený
kari koření 1 PL
garam masala 1 ČL
kurkuma (mletá) 1 špetka
hořčičné semínko 1 ČL
nemusí být
rýže basmati 200 g
vývar zeleninový 600 ml
vejce 2 ks
mražený hrášek 150 g
povolený
makrela 1 ks
uzená, pouze maso
K podávání
pažitka 1 svazek
nakrájená nadrobno
jogurt bílý 100 g
citron 0.5 ks
na klínky

1 V široké pánvi rozpalte olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Poté přidejte chilli papričku, zázvor, kari koření, garam masalu, kurkumu, a pokud chcete, i hořčičná semínka, a nechte vše rozvonět. Vsypte rýži, promíchejte a vlijte vývar. Přiveďte k varu, poté ihned ztlumte plamen, zakryjte pokličkou a vařte na velmi mírném plameni asi 15 minut, aby rýže byla hotová a vstřebala vývar.

2 Mezitím uvařte vejce tak, jak je máte rádi, zchlaďte je ve studené vodě a oloupejte. Když je rýže hotová, vmíchejte do ní hrášek, sejměte z plotny, zakryjte a nechte ještě 5 minut stát.

3 Z makrely oberte maso a část zlehka vmíchejte do rýže. Rýžovou směs rozdělte na talíře, navrch rozdělte zbylé maso, vejce nakrájené na čtvrtky nebo osminky, posypte pažitkou a zakápněte jogurtem. Podávejte s klínky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit