Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlé kedgeree

Kořeněná rýže (původem z Indie) je skvělá sama o sobě, zvláště v kombinaci se sladkým hráškem. Pokud neholdujete uzené rybě, vyměňte ji v rámci dodržení vyváženosti stravy za jinou bílkovinu – tuňák z konzervy, trhané či pečené kuřecí maso nebo třeba za sýr.

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Rýže

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 zelená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
    • 1,5cm kousek zázvoru, nakrájený
    • 1 lžíce kari koření
    • 1 lžička garam masaly
    • poctivá špetka mleté kurkumy
    • 1 lžička hořčičných semínek (nemusí být)
    • 200 g rýže basmati
    • 600 ml zeleninového vývaru
    • 2 vejce
    • 150 g mraženého hrášku, povoleného
    • maso z 1 uzené makrely

    K PODÁVÁNÍ

    • menší svazek pažitky, nakrájené nadrobno
    • 100 g bílého jogurtu
    • 1/2 citronu, na klínky

Příprava jídla

1 V široké pánvi rozpalte olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Poté přidejte chilli papričku, zázvor, kari koření, garam masalu, kurkumu, a pokud chcete, i hořčičná semínka, a nechte vše rozvonět. Vsypte rýži, promíchejte a vlijte vývar. Přiveďte k varu, poté ihned ztlumte plamen, zakryjte pokličkou a vařte na velmi mírném plameni asi 15 minut, aby rýže byla hotová a vstřebala vývar.

2 Mezitím uvařte vejce tak, jak je máte rádi, zchlaďte je ve studené vodě a oloupejte. Když je rýže hotová, vmíchejte do ní hrášek, sejměte z plotny, zakryjte a nechte ještě 5 minut stát.

3 Z makrely oberte maso a část zlehka vmíchejte do rýže. Rýžovou směs rozdělte na talíře, navrch rozdělte zbylé maso, vejce nakrájené na čtvrtky nebo osminky, posypte pažitkou a zakápněte jogurtem. Podávejte s klínky citronu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Celerová polévka

Masové kuličky se smetanovou omáčkou

Kuře s polentou

Těstoviny s kadeřávkem, kozím sýrem a semínky

Přidat komentář