Na červen připadá tradiční oslava dubnových narozenin britské královny Alžběty II. a také výročí její korunovace. Recept na korunovační kuře vznikl právě pro tuto slavnostní příležitost v roce 1953. Je univerzální – můžete ho podávat v sendvičích, ale také v listovém salátu nebo s dlouhozrnnou rýží či k pečené bramboře.
Suroviny
Postup
Kuře vložte do hrnce, přidejte ostatní suroviny a zalijte vývarem nebo vodou. Přiveďte k varu a vařte asi 5 minut, poté ztlumte a nechte ještě 15 minut táhnout. Hrnec odstavte, přiklopte a nechte maso ještě 15–20 minut dojít. Kuřecí prsa vyjměte a natrhejte vidličkou či nakrájejte na sousta.
V misce promíchejte všechny ingredience na salát kromě koriandru. Dochuťte, přidejte připravené kuřecí maso, koriandr a lehce promíchejte. Podávejte na bílém pečivu (opečeném, chcete-li), doplněné polníčkem.
NĚCO NAVÍC
Mangové čatní je ingredience, která recept chuťově posunuje o úroveň výš. Můžete je přidat přímo ke kuřeti nebo jím namazat pečivo, tak či onak, rozhodně je ale nevynechávejte! Můžete ho ale nahradit pikantním meruňkovým džemem.