Když veku obložíte vychladlými kuřecími stripsy, vydrží dobře zabalená v chladu do druhého dne. Anebo si ji pak můžete odnést s sebou dál než na zápraží či na zahradu. Tenhle sendvič rozhodně oceníte na pikniku i na výletě.
Suroviny
Postup
Na plech dejte vrstvu papírových utěrek a nad ně postavte mřížku. Kuřecí maso ochuťte v misce polovinou koření na tzatziki.
V míse promíchejte metlou 250 g mouky, kypřicí prášek, po 1 lžičce soli a pepře a zbývající koření na tzatziki. Do další mísy nalijte podmáslí. Kuřecí díly po jednom obalujte v ochucené mouce, smáčejte celé v podmáslí a pak znovu obalujte v mouce. Obalené kuře nechte odpočívat 10 minut.
Mezitím v míse důkladně promíchejte všechny přísady na salát. Osolte vločkovou solí a opepřete. Zakryjte a odložte stranou.
V hluboké pánvi či litinovém kastrolu rozehřejte cca 4cm vrstvu oleje na středním až silném ohni na 180 °C. Po dávkách v něm usmažte obalené kuře ze všech stran dozlatohněda a dokřupava, občas ho v oleji obraťte, mělo by to trvat 3–5 minut. Nechte okapat a vychladnout na mřížce a osolte vločkovou solí.
V misce promíchejte jogurt s hořčicí. Pečivo vodorovně rozpulte a z vrchní části vydlabejte střídu (dá se z ní udělat strouhanka). Spodní díl pečiva potřete ochuceným jogurtem, na něj dejte salát a usmažené kuřecí stripsy, přiklopte. Nakrájejte a podávejte či vezměte s sebou.