0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sendvič s kuřecím masem a kari pomazánkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7225 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 1266 g
Tuky 126 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte zábavné občerstvení pro koledníky nebo pro party hosty? Vsaďte na sendviče! Kuře je lehké, ale zároveň zasytí, kari dodá krásnou barvu a mangové čatní zase překvapivé pikantní tóny. Z obyčejného sendviče bude rázem hit!

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
najemno
česnek 1 stroužek
nasekaný najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
kari koření 2 ČL
v prášku
vývar kuřecí 125 ml
lze nahradit zeleninovým nebo bílým vínem
mangové čatní 2 PL
majonéza 2 PL
mrkev 1 ks
menší, nastrouhaná nahrubo
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný
uvařené a natrhané na kousky
toustový chléb 16 plátků
tmavý

1 V menší pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a špetku soli, promíchejte, přiklopte a duste, dokud cibule nezměkne. Pak přidejte kari a za stálého míchání ještě 2 minuty opékejte. Vlijte vývar nebo víno a vařte 8 minut nebo do té doby, dokud se tekutina neodpaří a směs nezhoustne. Vmíchejte čatní a nechte vychladnout. Směs přendejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Vmíchejte majonézu, nastrouhanou mrkev, připravené kuřecí maso a koriandr a nakonec dotáhněte solí a pepřem.

2 Polovinu plátků chleba namažte pomazánkou, přiklopte zbylými plátky a šikmo překrojte napůl.

NĚCO NAVÍC
Kuřecí maso můžete uvařit v páře nebo ve vývaru. Použít ale klidně můžete i maso z pečeného kuřete, které vám zbylo od oběda. Pokud chcete, můžete maso také nakrájet na tenké nudličky a krátce orestovat na másle na pánvi.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč