Sendvič s kuřecím masem a kari pomazánkou

Sendvič s kuřecím masem a kari pomazánkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 765 kcal
Bílkoviny 31 g
Cukr 29 g
Tuky 53 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pikantní pohoštění pro koledníky

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
najemno
česnek 1 stroužek
najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
kari koření 2 ČL
vývar kuřecí 125 ml
lze nahradit zeleninovým nebo bílým vínem
2 PL
mangové čatní
majonéza 2 PL
mrkev 1 ks
menší, nastrouhaná nahrubo
koriandr 2 PL
nasekaný
kuřecí prsa 1 ks
uvařené, natrhané na kousky
16 plátek
tmavý toustový chléb

1 V menší pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a špetku soli, promíchejte, přiklopte a duste, dokud cibule nezměkne. Pak přidejte kari a za stálého míchání ještě 2 minuty opékejte. Vlijte vývar nebo víno a vařte 8 minut nebo do té doby, dokud se tekutina neodpaří a směs nezhoustne. Vmíchejte čatní a nechte vychladnout. Směs přendejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Vmíchejte majonézu, nastrouhanou mrkev, připravené kuřecí maso a koriandr a nakonec dotáhněte solí a pepřem.

2 Polovinu plátků chleba namažte pomazánkou, přiklopte zbylými plátky a šikmo překrojte napůl.

NĚCO NAVÍC

Kuřecí maso můžete uvařit v páře nebo ve vývaru. Použít ale klidně můžete i maso z pečeného kuřete, které vám zbylo od oběda. Pokud chcete, můžete maso také nakrájet na tenké nudličky a krátce orestovat na másle na pánvi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit