0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sendvič s kuřecím masem a kari pomazánkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7225 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 1266 g
Tuky 126 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte zábavné občerstvení pro koledníky nebo pro party hosty? Vsaďte na sendviče! Kuře je lehké, ale zároveň zasytí, kari dodá krásnou barvu a mangové čatní zase překvapivé pikantní tóny. Z obyčejného sendviče bude rázem hit!

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
najemno
česnek 1 stroužek
nasekaný najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
kari koření 2 ČL
v prášku
vývar kuřecí 125 ml
lze nahradit zeleninovým nebo bílým vínem
mangové čatní 2 PL
majonéza 2 PL
mrkev 1 ks
menší, nastrouhaná nahrubo
koriandr 2 PL
nasekaný
kuřecí prsa 1 ks
uvařené a natrhané na kousky
toustový chléb 16 plátků
tmavý

1 V menší pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a špetku soli, promíchejte, přiklopte a duste, dokud cibule nezměkne. Pak přidejte kari a za stálého míchání ještě 2 minuty opékejte. Vlijte vývar nebo víno a vařte 8 minut nebo do té doby, dokud se tekutina neodpaří a směs nezhoustne. Vmíchejte čatní a nechte vychladnout. Směs přendejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Vmíchejte majonézu, nastrouhanou mrkev, připravené kuřecí maso a koriandr a nakonec dotáhněte solí a pepřem.

2 Polovinu plátků chleba namažte pomazánkou, přiklopte zbylými plátky a šikmo překrojte napůl.

NĚCO NAVÍC
Kuřecí maso můžete uvařit v páře nebo ve vývaru. Použít ale klidně můžete i maso z pečeného kuřete, které vám zbylo od oběda. Pokud chcete, můžete maso také nakrájet na tenké nudličky a krátce orestovat na másle na pánvi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit