Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sendvič s kuřecím masem a kari pomazánkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7225 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 1266 g
Tuky 126 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte zábavné občerstvení pro koledníky nebo pro party hosty? Vsaďte na sendviče! Kuře je lehké, ale zároveň zasytí, kari dodá krásnou barvu a mangové čatní zase překvapivé pikantní tóny. Z obyčejného sendviče bude rázem hit!

Suroviny

olivový olej 2 PL
najemno
česnek 1 stroužek
nasekaný najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
kari koření 2 ČL
v prášku
vývar kuřecí 125 ml
lze nahradit zeleninovým nebo bílým vínem
majonéza 2 PL
mrkev 1 ks
menší, nastrouhaná nahrubo
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný
uvařené a natrhané na kousky
toustový chléb 16 plátků
tmavý

Postup

1

V menší pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a špetku soli, promíchejte, přiklopte a duste, dokud cibule nezměkne. Pak přidejte kari a za stálého míchání ještě 2 minuty opékejte. Vlijte vývar nebo víno a vařte 8 minut nebo do té doby, dokud se tekutina neodpaří a směs nezhoustne. Vmíchejte čatní a nechte vychladnout. Směs přendejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Vmíchejte majonézu, nastrouhanou mrkev, připravené kuřecí maso a koriandr a nakonec dotáhněte solí a pepřem.

2

Polovinu plátků chleba namažte pomazánkou, přiklopte zbylými plátky a šikmo překrojte napůl.

NĚCO NAVÍC
Kuřecí maso můžete uvařit v páře nebo ve vývaru. Použít ale klidně můžete i maso z pečeného kuřete, které vám zbylo od oběda. Pokud chcete, můžete maso také nakrájet na tenké nudličky a krátce orestovat na másle na pánvi.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín