Krémový oříškový dort

Krémový oříškový dort

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Pro zkušené

Suroviny

Piškot:

6 bílků

6 lžic cukru

2 lžíce mletých piškotů

1 lžíce oleje

2 lžíce hladké mouky

1 prášek do pečiva

-------

150 gramů arašídů – nakrájet na hrubo

1 oříšková pomazánka 400 gramů (arašídová)

 

Krém:

6 žloutků

1 vanilkový pudink

1/2 litru mléka

3 lžíce polohrubé mouky

200 gramů cukru krystal

----

250 gramů másla

1 balení BEBE sušenek mléčných

50 ml (cca) mléka

250 ml smetany ke šléhání (33%)

1 ztužovač šlehačky

 

Bílky ušleháme společně s cukrem do husté pěny, poté vmícháme ostatní ingredience na piškot. Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech, cca 30x30 cm. Posypeme 150 gramy nasekaných arašídů. Pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia. Po vytažení z trouby ihned korpus potíráme orašídovou pomazánkou. Dáme vychladit.

Všechny ingredience na krém smícháme a dáme vařit, vaříme do zhoustnutí. Po uvaření rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny horkého krému vmícháme 50 gramů čokolády na vaření. Když krémy vychládnou, do každého zašleháme 125 gramů másla.

Na korpus s arašídovou pomazánkou naneseme světlý krém, poklademe BEBE sušenkami, ty pokropíme mlékem, a naneseme čokoládový krém. Uhladíme a na samý závěr jako poslední vrstvu naneseme ušlehanou šlehačku (250 ml) společně s 1 ztužovačem šlehačky. Necháme v lednici vychladit. Při podávání můžeme doplnit slaným karamelem.

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit