Bílky ušleháme společně s cukrem do husté pěny, poté vmícháme ostatní ingredience na piškot. Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech, cca 30x30 cm. Posypeme 150 gramy nasekaných arašídů. Pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia. Po vytažení z trouby ihned korpus potíráme orašídovou pomazánkou. Dáme vychladit.
Všechny ingredience na krém smícháme a dáme vařit, vaříme do zhoustnutí. Po uvaření rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny horkého krému vmícháme 50 gramů čokolády na vaření. Když krémy vychládnou, do každého zašleháme 125 gramů másla.
Na korpus s arašídovou pomazánkou naneseme světlý krém, poklademe BEBE sušenkami, ty pokropíme mlékem, a naneseme čokoládový krém. Uhladíme a na samý závěr jako poslední vrstvu naneseme ušlehanou šlehačku (250 ml) společně s 1 ztužovačem šlehačky. Necháme v lednici vychladit. Při podávání můžeme doplnit slaným karamelem.