Krémový oříškový dort

Krémový oříškový dort

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu Pro zkušené

Suroviny

Piškot:

6 bílků

6 lžic cukru

2 lžíce mletých piškotů

1 lžíce oleje

2 lžíce hladké mouky

1 prášek do pečiva

-------

150 gramů arašídů – nakrájet na hrubo

1 oříšková pomazánka 400 gramů (arašídová)

 

Krém:

6 žloutků

1 vanilkový pudink

1/2 litru mléka

3 lžíce polohrubé mouky

200 gramů cukru krystal

----

250 gramů másla

1 balení BEBE sušenek mléčných

50 ml (cca) mléka

250 ml smetany ke šléhání (33%)

1 ztužovač šlehačky

 

Bílky ušleháme společně s cukrem do husté pěny, poté vmícháme ostatní ingredience na piškot. Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech, cca 30x30 cm. Posypeme 150 gramy nasekaných arašídů. Pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia. Po vytažení z trouby ihned korpus potíráme orašídovou pomazánkou. Dáme vychladit.

Všechny ingredience na krém smícháme a dáme vařit, vaříme do zhoustnutí. Po uvaření rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny horkého krému vmícháme 50 gramů čokolády na vaření. Když krémy vychládnou, do každého zašleháme 125 gramů másla.

Na korpus s arašídovou pomazánkou naneseme světlý krém, poklademe BEBE sušenkami, ty pokropíme mlékem, a naneseme čokoládový krém. Uhladíme a na samý závěr jako poslední vrstvu naneseme ušlehanou šlehačku (250 ml) společně s 1 ztužovačem šlehačky. Necháme v lednici vychladit. Při podávání můžeme doplnit slaným karamelem.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit