Oříšků v cukru připravte vždy raději dvojnásobné množství. Jsou totiž skvělé nejen do poháru, ale i jenom tak. Nedivte se proto, že vám budou z nádoby ztrácet. Nám se to také stává... Asi skřítci!
Suroviny
Postup
1
Troubu předehřejte na 160°C. Plech vyložte pečicím papírem. V míse rozpusťte polovinu cukru ve 2–3 lžících horké vody. Ke vzniklému cukrovému sirupu vsypte ořechy a promíchejte. Pak je děrovanou lžící vyjměte z mísy a rozmístěte na plech s pečicím papírem.
2
V misce smíchejte druhou polovinu cukru se solí a ořechy touto směsí rovnoměrně posypte. Vložte do trouby a pečte 20 minut, nebo dokud nebudou ořechy zlaté.
3
Vychladlé skladujte ve vzduchotěsné nádobě.