Jemný a nadýchaný tvarohový krém, který si (nejen) děti zamilují. Podávat ho můžete jen tak, ozdobený kvítky, skvělé k němu budou ale i piškoty, linecké sušenky nebo perníčky, třeba ve tvaru vajíček!
Suroviny
1 Do rendlíku vlijte polovinu mléka. Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte a semínka i s luskem dejte k mléku do rendlíku a zvolna přiveďte k varu.
2 Ve zbylé polovině mléka promíchejte pudinkový prášek/škrob, cukr a žloutky. Vlijte do rendlíku a směs zvolna, na co nejmírnějším plameni a za stálého míchání vařte do zhoustnutí, cca 5 minut.
3 Do ještě teplého pudinku vmíchejte tvaroh, nechte vychladnout a jemně zapracujte ušlehanou smetanu, případně doslaďte. Rozdělte do skleniček a ozdobte jedlými květy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 40+ nejlepších ověřených receptů na krémové dezerty(43 receptů)