Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2222 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 139 g
Tuky 150 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemný a nadýchaný tvarohový krém, který si (nejen) děti zamilují. Podávat ho můžete jen tak, ozdobený kvítky, skvělé k němu budou ale i piškoty, linecké sušenky nebo perníčky! Tvarohový krém je svěží lehký dezert bez lepku, kterému jednoznačně sluší také čerstvé ovoce!

Související recepty

Suroviny

mléko 250 ml
vanilkový, lze nahradit kukuřičným škrobem
nebo podle chuti a trocha na dokončení
Na dokončení
tvaroh 250 g
ve vaničce, o pokojové teplotě
ušlehaná do měkkých špiček
jedlé květy
na ozdobení (my jsme použili sedmikrásky)

Postup

1

Do rendlíku vlijte polovinu mléka. Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte a semínka i s luskem dejte k mléku do rendlíku a zvolna přiveďte k varu.

2

Ve zbylé polovině mléka promíchejte pudinkový prášek/škrob, cukr a žloutky. Vlijte do rendlíku a směs zvolna, na co nejmírnějším plameni a za stálého míchání vařte do zhoustnutí, cca 5 minut.

3

Do ještě teplého pudinku vmíchejte tvaroh, nechte vychladnout a jemně zapracujte ušlehanou smetanu, případně doslaďte. Rozdělte do skleniček a ozdobte jedlými květy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...