0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2222 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 139 g
Tuky 150 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemný a nadýchaný tvarohový krém, který si (nejen) děti zamilují. Podávat ho můžete jen tak, ozdobený kvítky, skvělé k němu budou ale i piškoty, linecké sušenky nebo perníčky, třeba ve tvaru vajíček!

Suroviny

mléko 250 ml
vanilkový lusk 1 ks
pudinkový prášek 20 g
lze nahradit kukuřičným škrobem
krupicový cukr 4 PL
nebo podle chuti a trocha na dokončení
žloutek 2 ks
Na dokončení
tvaroh 250 g
ve vaničce, o pokojové teplotě
ušlehaná do měkkých špiček
jedlé květy
na ozdobení (my jsme použili sedmikrásky)

1 Do rendlíku vlijte polovinu mléka. Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte a semínka i s luskem dejte k mléku do rendlíku a zvolna přiveďte k varu.

2 Ve zbylé polovině mléka promíchejte pudinkový prášek/škrob, cukr a žloutky. Vlijte do rendlíku a směs zvolna, na co nejmírnějším plameni a za stálého míchání vařte do zhoustnutí, cca 5 minut.

3 Do ještě teplého pudinku vmíchejte tvaroh, nechte vychladnout a jemně zapracujte ušlehanou smetanu, případně doslaďte. Rozdělte do skleniček a ozdobte jedlými květy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín