Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2182 kcal
Bílkoviny 68 g
Cukr 141 g
Tuky 144 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemný a nadýchaný tvarohový krém, který si (nejen) děti zamilují. Podávat ho můžete jen tak, ozdobený kvítky, skvělé k němu budou ale i piškoty, linecké sušenky nebo perníčky, třeba ve tvaru vajíček!

Suroviny

mléko 250 ml
vanilkový lusk 1 ks
pudinkový prášek 20 g
lze nahradit kukuřičným škrobem
krupicový cukr 4 PL
nebo podle chuti a trocha na dokončení
žloutek 2 ks
Na dokončení
tvaroh 250 g
ve vaničce, o pokojové teplotě
smetana 200 ml
ušlehané do měkkých špiček
jedlé květy
na ozdobení (my jsme použili sedmikrásky)

1 Do rendlíku vlijte polovinu mléka. Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte a semínka i s luskem dejte k mléku do rendlíku a zvolna přiveďte k varu.

2 Ve zbylé polovině mléka promíchejte pudinkový prášek/škrob, cukr a žloutky. Vlijte do rendlíku a směs zvolna, na co nejmírnějším plameni a za stálého míchání vařte do zhoustnutí, cca 5 minut.

3 Do ještě teplého pudinku vmíchejte tvaroh, nechte vychladnout a jemně zapracujte ušlehanou smetanu, případně doslaďte. Rozdělte do skleniček a ozdobte jedlými květy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit