Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné Na 16 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4767 kcal
Bílkoviny 448 g
Sacharidy 206 g
Tuky 236 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mučenka se hodí do krémů, skvělý chuťový kontrast tvoří se smetanou (v crème brûlée). Příště zkuste mučenku zamíchat přímo do náplně cheesecaku nebo dužinou pokapejte brownies. (Čím je slupka plodu svrasklejší, tím je ovoce sladší, některé obchody prodávají dokonce jen zralou dužinu, zatavenou v sáčcích a rovnou připravenou k použití.)

Suroviny

Na korpus
kešú 75 g
neloupané
rozpuštěné + trocha na vymazání
med 1 PL
Na krém
o pokojové teplotě
želatina 3 plátky
dužina a semínka – cca 4–5 mučenek podle velikosti
med 1 PL
škrob 1 ČL
kukuřičný

Postup

1

Připravte korpus: Kešú, mandle, kokos, rozpuštěné máslo a med nasekejte ve food procesoru dohladka. Formu 20 x 20 cm vymažte troškou másla, vyložte pečicím papírem a směs pevně upěchujte na dno formy. Dejte na 20 minut vychladit do lednice.

2

Smetanu na krém ušlehejte dopolotuha a dejte stranou. Ve vedlejší míse smíchejte krémový sýr a moučkový cukr, rozetřete dohladka a metlou šlehejte, až bude směs nadýchaná. Pak vmíchejte zakysanou smetanu.

3

Želatinu nechte nabobtnat v pár lžicích vody. Potom ji rozehřejte v mikrovlnné troubě nebo šetrně za stálého míchání v malém rendlíčku, aby se rozpustila, ale nevařila. Nechte lehce zchladnout, pak vlijte do směsi krémového sýra a zakysané smetany a dobře rozmíchejte. Jemně zapracujte ušlehanou smetanu. Krém rozetřete na těsto a dejte do lednice ztuhnout nejméně na 3 hodiny.

4

Z mučenek vydlabejte všechnu dužinu, šťávu i semínka, smíchejte ji v rendlíčku se lžící medu a lžičkou škrobu a zahřívejte na vyšším plameni 4–5 minut, dokud sirup trochu nezhoustne. Potom nechte sirup vychladnout a polijte jím cheesecake. Nechte znovu hodinu ztuhnout v lednici, pak nakrájejte na řezy a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč