Nepečené cheesecake řezy s mučenkou

Nepečené cheesecake řezy s mučenkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 16 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1308 kcal
Bílkoviny 19 g
Cukr 30 g
Tuky 113 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mučenka se hodí do krémů, skvělý chuťový kontrast tvoří se smetanou (v crème brûlée). Příště zkuste mučenku zamíchat přímo do náplně cheesecaku nebo dužinou pokapejte brownies. (Čím je slupka plodu svrasklejší, tím je ovoce sladší, některé obchody prodávají dokonce jen zralou dužinu, zatavenou v sáčcích a rovnou připravenou k použití.)

Suroviny

Na korpus
75 g
oříšky kešu
mandle 70 g
neloupané
kokos 80 g
strouhaný
máslo 2 PL
rozpuštěné + trocha na vymazání
med 1 PL
škrob 1 ČL

1 Připravte korpus: Kešú, mandle, kokos, rozpuštěné máslo a med nasekejte ve food procesoru dohladka. Formu 20 x 20 cm vymažte troškou másla, vyložte pečicím papírem a směs pevně upěchujte na dno formy. Dejte na 20 minut vychladit do lednice.

2 Smetanu na krém ušlehejte dopolotuha a dejte stranou. Ve vedlejší míse smíchejte krémový sýr a moučkový cukr, rozetřete dohladka a metlou šlehejte, až bude směs nadýchaná. Pak vmíchejte zakysanou smetanu.

3 Želatinu nechte nabobtnat v pár lžicích vody. Potom ji rozehřejte v mikrovlnné troubě nebo šetrně za stálého míchání v malém rendlíčku, aby se rozpustila, ale nevařila. Nechte lehce zchladnout, pak vlijte do směsi krémového sýra a zakysané smetany a dobře rozmíchejte. Jemně zapracujte ušlehanou smetanu. Krém rozetřete na těsto a dejte do lednice ztuhnout nejméně na 3 hodiny.

4 Z mučenek vydlabejte všechnu dužinu, šťávu i semínka, smíchejte ji v rendlíčku se lžící medu a lžičkou škrobu a zahřívejte na vyšším plameni 4–5 minut, dokud sirup trochu nezhoustne. Potom nechte sirup vychladnout a polijte jím cheesecake. Nechte znovu hodinu ztuhnout v lednici, pak nakrájejte na řezy a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit