Nepečené cheesecake řezy s mučenkou

Nepečené cheesecake řezy s mučenkou

3.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Na 16 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4767 kcal
Bílkoviny 448 g
Sacharidy 206 g
Tuky 236 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mučenka se hodí do krémů, skvělý chuťový kontrast tvoří se smetanou (v crème brûlée). Příště zkuste mučenku zamíchat přímo do náplně cheesecaku nebo dužinou pokapejte brownies. (Čím je slupka plodu svrasklejší, tím je ovoce sladší, některé obchody prodávají dokonce jen zralou dužinu, zatavenou v sáčcích a rovnou připravenou k použití.)

Suroviny

Na korpus
kešú 75 g
mandle 70 g
neloupané
kokos strouhaný 80 g
máslo 2 PL
rozpuštěné + trocha na vymazání
med 1 PL
Na krém
smetana ke šlehání 160 ml
krémový sýr 230 g
o pokojové teplotě
moučkový cukr 100 g
zakysaná smetana 60 g
hustá
želatina 3 plátky
mučenka 90 ml
dužina a semínka – cca 4–5 mučenek podle velikosti
med 1 PL
škrob 1 ČL
kukuřičný

1 Připravte korpus: Kešú, mandle, kokos, rozpuštěné máslo a med nasekejte ve food procesoru dohladka. Formu 20 x 20 cm vymažte troškou másla, vyložte pečicím papírem a směs pevně upěchujte na dno formy. Dejte na 20 minut vychladit do lednice.

2 Smetanu na krém ušlehejte dopolotuha a dejte stranou. Ve vedlejší míse smíchejte krémový sýr a moučkový cukr, rozetřete dohladka a metlou šlehejte, až bude směs nadýchaná. Pak vmíchejte zakysanou smetanu.

3 Želatinu nechte nabobtnat v pár lžicích vody. Potom ji rozehřejte v mikrovlnné troubě nebo šetrně za stálého míchání v malém rendlíčku, aby se rozpustila, ale nevařila. Nechte lehce zchladnout, pak vlijte do směsi krémového sýra a zakysané smetany a dobře rozmíchejte. Jemně zapracujte ušlehanou smetanu. Krém rozetřete na těsto a dejte do lednice ztuhnout nejméně na 3 hodiny.

4 Z mučenek vydlabejte všechnu dužinu, šťávu i semínka, smíchejte ji v rendlíčku se lžící medu a lžičkou škrobu a zahřívejte na vyšším plameni 4–5 minut, dokud sirup trochu nezhoustne. Potom nechte sirup vychladnout a polijte jím cheesecake. Nechte znovu hodinu ztuhnout v lednici, pak nakrájejte na řezy a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit