Na skvělou buchtu vám stačí jen pár ingrediencí a za chvíli taháte z trouby krásný koláč, který provoní byt a zvedne od televize či hraček celou rodinu.
Suroviny
Postup
Všechny suroviny na těsto smíchejte do kompaktní směsi, přendejte na vymazaný a moukou vysypaný plech (o velikosti 30 × 40 cm) a pečte při 200 °C asi čtvrt hodiny. Nechte vychladnout a mezitím připravte krém.
Máslo vyšlehejte s cukrem, po lžičkách přidejte jogurt a směsí potřete buchtu. Vychlaďte a pak postříkejte čokoládovou polevou: máslo rozpusťte s cukrem, přidejte kakao i rum a umíchejte dohladka.
NĚCO NAVÍC
Suroviny na přípravu krému by měly mít stejnou teplotu. Je tedy dobré vyndat máslo i jogurt z lednice pár hodin předem, aby dosáhly stejné (pokojové) teploty. Jogurt je nejlepší volit s co nejvyšším obsahem tuku. Před použitím z něj pečlivě slijte všechnu usazenou tekutinu. Pokud máte plátýnko na výrobu sýrů, můžete jogurt nechat i lehce vykapat. Čím méně vody a více tuku, tím lépe se s máslem spojí.