0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krevety s olivovým aïoli

Krevety s olivovým aïoli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krevety s olivovým aïoli

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11946 kcal
Bílkoviny 445 g
Sacharidy 323 g
Tuky 973 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalé jídlo pro horké dny, které si chcete užít i jinak než v kuchyni.

Suroviny

krevety 20 ks
větší, čerstvé, loupané a s ocásky
česnek 4 stroužky
rozmačkané
citronová šťáva 80 ml
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě namletý
olivový olej
brambory 600 g
ve slupce, nakrájené na čtvrtky
máslo 10
hoblinek
tymián 4
větvičky, čerstvý
Na olivové aioli
majonéza 125 g
olivy zelené 2 PL
sekané
kapary 1 PL
solené, osušené, nasekané
kerblík 1 PL
nasekaný
česnek 1 stroužek
rozmačkaný
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý

1 Troubu předehřejte na 180°C. Krevety, česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř promíchejte v míse a deset minut nechte marinovat. Mezitím pokropte plech olivovým olejem a rozdělte na něj brambory, poklaďte je máslem a dejte péct. Po deseti minutách brambory obraťte, osolte a opepřete a přidejte větvičky tymiánu. Pečte celkem 20 minut. Na olivové aïoli smíchejte majonézu, olivy, kapary, kerblík, česnek, sůl a pepř.

2 Na závěr orestujte na rozpálené pánvi s olejem krevety; potřebují asi 2 minuty z každé strany. Servírujte společně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč