Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevety s olivovým aïoli
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11946 kcal
Bílkoviny 445 g
Sacharidy 323 g
Tuky 973 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalé jídlo pro horké dny, které si chcete užít i jinak než v kuchyni.

Suroviny

krevety 20 ks
větší, čerstvé, loupané a s ocásky
česnek 4 stroužky
rozmačkané
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě namletý
olivový olej
ve slupce, nakrájené na čtvrtky
hoblinek
tymián 4
větvičky, čerstvý
Na olivové aioli
majonéza 125 g
sekané
kapary 1 PL
solené, osušené, nasekané
kerblík 1 PL
nasekaný
česnek 1 stroužek
rozmačkaný
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Krevety, česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř promíchejte v míse a deset minut nechte marinovat. Mezitím pokropte plech olivovým olejem a rozdělte na něj brambory, poklaďte je máslem a dejte péct. Po deseti minutách brambory obraťte, osolte a opepřete a přidejte větvičky tymiánu. Pečte celkem 20 minut. Na olivové aïoli smíchejte majonézu, olivy, kapary, kerblík, česnek, sůl a pepř.

2

Na závěr orestujte na rozpálené pánvi s olejem krevety; potřebují asi 2 minuty z každé strany. Servírujte společně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín