0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2447 kcal
Bílkoviny 366 g
Sacharidy 31 g
Tuky 87 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Super předkrm ve žhavém indickém stylu.

Suroviny

slunečnicový olej 4 PL
česnek 4 stroužky
drcený
chilli paprička 2 ks
červená, rozpůlené a bez semen
sůl 1 ČL
paprika mletá sladká 1 ČL
krevety 18 ks
velké, i s krunýři
mátový dip k podávání

1 V oleji dobře rozmíchejte česnek, nadrobno pokrájené chilli papričky, papriku a sůl. Do směsi naložte celé krevety a nechte v chladničce marinovat 1 hodinu až 1 den. 

2 Rozpalte gril a krevety na něj klaďte zvlášť nebo spojené špejlí po třech (1 porce). Opékejte je pár minut, až zrůžoví. Záleží na teplotě grilu i na tom, jaký typ zvolíte – zda venkov­ní (ideální), gril v troubě, nebo jestli použijete grilovací litinový plát, který lze umístit na sporák. Podávejte s mátovým dipem a na stůl nezapomeňte umístit misky s teplou vodou a plátky citronu na opláchnutí prstů.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit