Super předkrm ve žhavém indickém stylu.
Suroviny
slunečnicový olej
4
PL
česnek
4
stroužky
drcený
chilli paprička
2
ks
červená, rozpůlené a bez semen
sůl
1
ČL
paprika mletá sladká
1
ČL
krevety
18
ks
velké, i s krunýři
mátový dip k podávání
Postup
1
V oleji dobře rozmíchejte česnek, nadrobno pokrájené chilli papričky, papriku a sůl. Do směsi naložte celé krevety a nechte v chladničce marinovat 1 hodinu až 1 den.
2
Rozpalte gril a krevety na něj klaďte zvlášť nebo spojené špejlí po třech (1 porce). Opékejte je pár minut, až zrůžoví. Záleží na teplotě grilu i na tom, jaký typ zvolíte - zda venkovní (ideální), gril v troubě, nebo jestli použijete grilovací litinový plát, který lze umístit na sporák. Podávejte s mátovým dipem a na stůl nezapomeňte umístit misky s teplou vodou a plátky citronu na opláchnutí prstů.