Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2447 kcal
Bílkoviny 366 g
Sacharidy 31 g
Tuky 87 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Super předkrm ve žhavém indickém stylu.

Související recepty

Suroviny

slunečnicový olej 4 PL
česnek 4 stroužky
drcený
červená, rozpůlené a bez semen
sůl 1 ČL
krevety 18 ks
velké, i s krunýři
mátový dip k podávání

Postup

1

V oleji dobře rozmíchejte česnek, nadrobno pokrájené chilli papričky, papriku a sůl. Do směsi naložte celé krevety a nechte v chladničce marinovat 1 hodinu až 1 den.

2

Rozpalte gril a krevety na něj klaďte zvlášť nebo spojené špejlí po třech (1 porce). Opékejte je pár minut, až zrůžoví. Záleží na teplotě grilu i na tom, jaký typ zvolíte - zda venkovní (ideální), gril v troubě, nebo jestli použijete grilovací litinový plát, který lze umístit na sporák. Podávejte s mátovým dipem a na stůl nezapomeňte umístit misky s teplou vodou a plátky citronu na opláchnutí prstů.

Apetit magazín