Ostré krevety

Ostré krevety

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2447 kcal
Bílkoviny 366 g
Cukr 31 g
Tuky 87 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Super předkrm ve žhavém indickém stylu.

Suroviny

slunečnicový olej 4 PL
česnek 4 stroužky
drcený
chilli paprička 2 ks
červená, rozpůlené a bez semen
sůl 1 ČL
paprika sladká 1 ČL
krevety 18 ks
velké, i s krunýři
mátový dip k podávání

1 V oleji dobře rozmíchejte česnek, nadrobno pokrájené chilli papričky, papriku a sůl. Do směsi naložte celé krevety a nechte v chladničce marinovat 1 hodinu až 1 den. 

2 Rozpalte gril a krevety na něj klaďte zvlášť nebo spojené špejlí po třech (1 porce). Opékejte je pár minut, až zrůžoví. Záleží na teplotě grilu i na tom, jaký typ zvolíte – zda venkov­ní (ideální), gril v troubě, nebo jestli použijete grilovací litinový plát, který lze umístit na sporák. Podávejte s mátovým dipem a na stůl nezapomeňte umístit misky s teplou vodou a plátky citronu na opláchnutí prstů.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit