Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Česnekové krevety na špízu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 17
Do 10 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1799 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 5 g
Tuky 120 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí česnek a chilli a kapka olivového oleje, a krevety se promění v neodolatelně návykovou záležitost!

Suroviny

krevety 8 ks
větší, čerstvé, loupané a s ocásky
máslo 100 g
olivový olej 2 PL
chilli sušené 1 ČL
vločky
česnek 2 stroužky
rozmačkané
sůl mořská
máta
na ozdobu

Postup

1

Osm dřevěných špejlí na špízy namočte na 20 minut do vody a pak na ně napíchejte krevety. Rozpalte nepřilnavou pánev, přidejte máslo, olej, chilli, česnek a sůl a zahřívejte asi minutu, dokud se máslo nerozpustí. Pak na něm postupně opékejte krevetové špízy; trvá to 3–4 minuty z každé strany.

2

Přesuňte je na talíř, ozdobte mátou a pokapejte máslem z pánvičky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín