Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krevety v pivním těstíčku s citronovou majonézou

Krevety v kabátku z pivního těstíčka budou hitem každé party!

Vydání: 2016/8
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Smažení 0:15
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 12 velkých tygřích krevet, oloupaných, s ocásky ponechanými, zbavených střívka
    • hladká mouka na obalování
    • rostlinný olej na smažení
    • vločková sůl a čerstvě mletý pepř

    NA PIVNÍ TĚSTÍČKO

    • 75 g hladké mouky
    • 75 g kukuřičného škrobu (např. maizeny)
    • 1 velké vejce
    • 180 ml světlého piva

    NA CITRONOVOU MAJONÉZU

    • 1 žloutek z velkého vejce
    • 1,5 lžičky citronové šťávy a strouhaná kůra z 1/2 citronu
    • 1 lžička bílého vinného octa
    • 1/4 lžičky dijonské hořčice
    • mořská sůl
    • 175 ml jemného olivového oleje
    • malý svazek estragonu, lístky nasekané najemno 

Příprava jídla

1 Nejprve si připravte citronovou majonézu. V míse smíchejte žloutek, citronovou šťávu, ocet a hořčici, osolte a šlehejte cca 30 sekund. Pak za stálého šlehání opatrně po malých dávkách přilévejte olej, po pár minutách vám vznikne hustá majonéza. Dochuťte solí, případně ještě pár kapkami citronové šťávy, citronovou kůrou a nasekaným estragonem. Nechte vychladit v lednici.

2 V míse smíchejte mouku a škrob, uprostřed udělejte důlek, do kterého vyklepněte vejce a vlijte pivo. Od středu ke krajům umíchejte hladké těstíčko. To nechte pár minut odležet v chladničce. Mezitím očištěné krevety obalte v mouce.

3 V hluboké pánvi se silným dnem rozpalte olej. Krevety jednu po druhé namáčejte v připraveném těstíčku a ihned vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte cca 2–3 minuty dozlatova. Vyjměte děrovanou sběračkou na papírovou utěrku, která vsákne přebývající tuk. Na talíři dochuťte vločkovou solí a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s citronovou majonézou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sardinky v sušené šunce s cizrnou a rajčatovým čatní

Pečené slávky s rajčaty a kapary

Hřebenatky s koprovým olejem

Nadívané kalamáry

Cataplana

30 receptů s rybami a mořskými plody

Přidat komentář