
Krevety v pivním těstíčku s citronovou majonézou
Krevety v kabátku z pivního těstíčka budou hitem každé party!
Ingredience
- 12 velkých tygřích krevet, oloupaných, s ocásky ponechanými, zbavených střívka
- hladká mouka na obalování
- rostlinný olej na smažení
- vločková sůl a čerstvě mletý pepř
- 75 g hladké mouky
- 75 g kukuřičného škrobu (např. maizeny)
- 1 velké vejce
- 180 ml světlého piva
- 1 žloutek z velkého vejce
- 1,5 lžičky citronové šťávy a strouhaná kůra z 1/2 citronu
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1/4 lžičky dijonské hořčice
- mořská sůl
- 175 ml jemného olivového oleje
- malý svazek estragonu, lístky nasekané najemno
NA PIVNÍ TĚSTÍČKO
NA CITRONOVOU MAJONÉZU
Příprava jídla
1 Nejprve si připravte citronovou majonézu. V míse smíchejte žloutek, citronovou šťávu, ocet a hořčici, osolte a šlehejte cca 30 sekund. Pak za stálého šlehání opatrně po malých dávkách přilévejte olej, po pár minutách vám vznikne hustá majonéza. Dochuťte solí, případně ještě pár kapkami citronové šťávy, citronovou kůrou a nasekaným estragonem. Nechte vychladit v lednici.
2 V míse smíchejte mouku a škrob, uprostřed udělejte důlek, do kterého vyklepněte vejce a vlijte pivo. Od středu ke krajům umíchejte hladké těstíčko. To nechte pár minut odležet v chladničce. Mezitím očištěné krevety obalte v mouce.
3 V hluboké pánvi se silným dnem rozpalte olej. Krevety jednu po druhé namáčejte v připraveném těstíčku a ihned vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte cca 2–3 minuty dozlatova. Vyjměte děrovanou sběračkou na papírovou utěrku, která vsákne přebývající tuk. Na talíři dochuťte vločkovou solí a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s citronovou majonézou.
Přidat komentář