Křupavé kuře

Křupavé kuře

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1033 kcal
Bílkoviny 54 g
Cukr 72 g
Tuky 54 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výživné jídlo, při jehož přípravě se pobaví i vaše děti. Ještě raději ho pak snědí!

Suroviny

americké brambory 2 hrsti
kečup 2 PL
kuřecí prsa 2 ks
bez kosti a kůže
bramborové lupínky 1 bal
slunečnicový olej 1 PL
paprika červená 1 ks
na špalíčky
okurka 1 ks
salátová, na špalíčky
majonéza
1. troubu předehřejte na vysokou teplotu. Bramborové půlměsíčky rozložte na plech a pečte dozlatova podle návodu na obalu. Při pečení je můžete obrátit, ale není to nutné.

2. zatímco se brambory pečou, potřete prsíčka položená na talíři kečupem a obalte je v rozdrcených lupínkách, které přimáčknete prsty, aby neopadávaly (tady se právě uplatní děti, které podobné patlavé činnosti baví).

3. v pánvi – nejlépe teflonové – rozehřejte olej a prsíčka z každé strany smažte asi pět minut při nižší teplotě. Nepodléhejte pokušení maso stále obracet, stačí jen jednou. Kuře podávejte s bramborovými půlměsíčky a křehkými zeleninovými špalíčky.

Kouzelná přísada:
Mražené americké brambory mají ve své nabídce například firmy Nowaco nebo MacCain. Nevěřili byste, jak málo stačí, aby se z obyčejné brambory stala pochoutka exkluzivně zámořská. Můžete je smažit nebo fritovat, ale pečené v troubě jsou kaloricky nejlehčí.

Komentáře

Anonym

nechápu jak dokažete udržet rozmačkané brambůrky na kečupu,který je pomazaný po mase,mě se to teda nepovedlo brambůrky opadaly a přichytili se na panev takže jsem od toho čekala víc

Anonym

no ja som namiesto bramburku pouzil medove kornflaky.tie som rozomlel uplne na takmer struhanku a viacmenej nebol s tym problem.je pravda ze az tak ako klasicka struhanka ten kornflakovy prasok na mase nedrzi,ale staci byt opatrny pri obracani a je to ok

Anonym

Taky používám kornflaky, rozmačkám je v ruce a drť, kuře pak obaluji jako v trojobalu, místo strouhanky kornflaky.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit