0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé kuře v bramborových lupíncích

Křupavé kuře v bramborových lupíncích

4.1 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1033 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 72 g
Tuky 54 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výživné jídlo, při jehož přípravě se pobaví i vaše děti. Ještě raději ho pak snědí!

Suroviny

americké brambory 2 hrsti
kečup 2 PL
kuřecí prsa 2 ks
bez kosti a kůže
bramborové lupínky 1 bal
slunečnicový olej 1 PL
paprika červená 1 ks
na špalíčky
okurka 1 ks
salátová, na špalíčky
majonéza

Postup

1

Troubu předehřejte na vysokou teplotu.
 

2

Bramborové půlměsíčky rozložte na plech a pečte dozlatova podle návodu na obalu. Při pečení je můžete obrátit, ale není to nutné.

3

Zatímco se brambory pečou, potřete prsíčka položená na talíři kečupem a obalte je v rozdrcených lupínkách, které přimáčknete prsty, aby neopadávaly (tady se právě uplatní děti, které podobné patlavé činnosti baví).

4

V pánvi – nejlépe teflonové – rozehřejte olej a prsíčka z každé strany smažte asi pět minut při nižší teplotě. Nepodléhejte pokušení maso stále obracet, stačí jen jednou.

5

Kuře podávejte s bramborovými půlměsíčky a křehkými zeleninovými špalíčky.

Komentáře

Anonym

nechápu jak dokažete udržet rozmačkané brambůrky na kečupu,který je pomazaný po mase,mě se to teda nepovedlo brambůrky opadaly a přichytili se na panev takže jsem od toho čekala víc

Anonym

no ja som namiesto bramburku pouzil medove kornflaky.tie som rozomlel uplne na takmer struhanku a viacmenej nebol s tym problem.je pravda ze az tak ako klasicka struhanka ten kornflakovy prasok na mase nedrzi,ale staci byt opatrny pri obracani a je to ok

Anonym

Taky používám kornflaky, rozmačkám je v ruce a drť, kuře pak obaluji jako v trojobalu, místo strouhanky kornflaky.

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit