Křupavé kuře v bramborových lupíncích

Křupavé kuře v bramborových lupíncích

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1033 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 72 g
Tuky 54 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výživné jídlo, při jehož přípravě se pobaví i vaše děti. Ještě raději ho pak snědí!

Suroviny

americké brambory 2 hrsti
kečup 2 PL
kuřecí prsa 2 ks
bez kosti a kůže
bramborové lupínky 1 bal
slunečnicový olej 1 PL
paprika červená 1 ks
na špalíčky
okurka 1 ks
salátová, na špalíčky
majonéza

Postup

1

Troubu předehřejte na vysokou teplotu.
 

2

Bramborové půlměsíčky rozložte na plech a pečte dozlatova podle návodu na obalu. Při pečení je můžete obrátit, ale není to nutné.

3

Zatímco se brambory pečou, potřete prsíčka položená na talíři kečupem a obalte je v rozdrcených lupínkách, které přimáčknete prsty, aby neopadávaly (tady se právě uplatní děti, které podobné patlavé činnosti baví).

4

V pánvi – nejlépe teflonové – rozehřejte olej a prsíčka z každé strany smažte asi pět minut při nižší teplotě. Nepodléhejte pokušení maso stále obracet, stačí jen jednou.

5

Kuře podávejte s bramborovými půlměsíčky a křehkými zeleninovými špalíčky.

Komentáře

Anonym

nechápu jak dokažete udržet rozmačkané brambůrky na kečupu,který je pomazaný po mase,mě se to teda nepovedlo brambůrky opadaly a přichytili se na panev takže jsem od toho čekala víc

Anonym

no ja som namiesto bramburku pouzil medove kornflaky.tie som rozomlel uplne na takmer struhanku a viacmenej nebol s tym problem.je pravda ze az tak ako klasicka struhanka ten kornflakovy prasok na mase nedrzi,ale staci byt opatrny pri obracani a je to ok

Anonym

Taky používám kornflaky, rozmačkám je v ruce a drť, kuře pak obaluji jako v trojobalu, místo strouhanky kornflaky.

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit