Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s chřestem a bylinkami

Kuře a jarní zelenina je kombinace, která nikdy neomrzí. Díky vaření zvlášť zůstane zelenina svěží a křupavá, ale výpek jí dodá chuť.

Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Kuře

Ingredience

    • 1 citron
    • 8 kuřecích horních stehen, rozdělených v kloubu napůl
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 šalotky, nakrájené na měsíčky
    • 4 snítky rozmarýnu
    • malý svazeček estragonu, nasekaný
    • svazek zeleného chřestu (450 g), zbavený dřevnatých konců
    • 250 g mraženého nebo čerstvého hrášku
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 180°C. Z poloviny citronu ostrouhejte žlutou část kůry, citron pak rozkrájejte na měsíčky. Stehna rozložte do mělkého pekáčku, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a posypte citronovou kůrou. Kolem stehen rozmístěte měsíčky citronu, šalotky a bylinky. Pečte asi 40 minut, dokud stehna nezezlátnou.

2 Jakmile se pečení bude chýlit ke konci, přiveďte ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a povařte v ní chřest asi 3 minuty. Na poslední minutu varu přidejte i hrášek. Potom slijte, nechte okapat a přesuňte do pekáčku. Zamíchejte, aby se zelenina obalila výpekem z kuřete, a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Jídlo bude ještě vydatnější, pokud s kuřetem upečete i pár malých vydrhnutých nových brambor. Body navíc pokrmu přidá 100 g sýra feta, rozdrobeného do pekáčku těsně před servírováním.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Minestrone s citronem

Superzelený salát s uzeným lososem

Blesková pizza s brokolicovým pestem

Jehněčí kofty s bylinkovým kuskusem

Dva odstíny chřestu

Dej mi hrášku aneb Nejlahodnější hráškové recepty

REKLAMA

Přidat komentář