0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Minestrone s citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1498 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 159 g
Tuky 51 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je lehká a díky citronu svěží. A také značně variabilní – klidně lze uvařit stylem „co dům dal“.

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený nadrobno
pórek 2 ks
nakrájený najemno
česnek 1 stroužek
podrcený
vývar zeleninový 1,3 l
těstoviny 100 g
drobné, např. rýže orzo
nakrájený na proužky
bazalka 1 svazek
vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra, část na jemné proužky na ozdobení
strouhaný, na posypání

1 V hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje a lžíci másla a opékejte na něm řapíkatý celer asi 5 minut, pak přidejte pórek a opékejte dalších 5 minut. Vmíchejte podrcený česnek a minutu míchejte. Potom přilijte vývar a přiveďte k varu.

2 Do vroucího vývaru vhoďte drobné těstoviny. Vařte 4 minuty, přidejte kadeřávek a vařte další 4 minuty tak, aby kadeřávek a těstoviny změkly. Vmíchejte natrhanou bazalku, šťávu a kůru z citronu. Každou porci posypte strouhaným parmazánem a ozdobte proužky citronové kůry.

NĚCO NAVÍC
Místo kadeřávku můžete použít i mangold nebo špenát i jeho baby variantu. Křehčí lístky ale nechte ve vývaru jen zavadnout. V zásadě se hodí vlastně cokoli zeleného, třeba i fazolky. Máte-li okraj (kůrku) od parmazánu, vložte ji do zeleninového vývaru a nechte vyvařit – polévce dodá sílu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč