0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Minestrone s citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1498 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 159 g
Tuky 51 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je lehká a díky citronu svěží. A také značně variabilní – klidně lze uvařit stylem „co dům dal“.

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený nadrobno
pórek 2 ks
nakrájený najemno
česnek 1 stroužek
podrcený
vývar zeleninový 1,3 l
těstoviny 100 g
drobné, např. rýže orzo
kadeřávek 200 g
nakrájený na proužky
bazalka 1 svazek
citron 1 ks
vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra, část na jemné proužky na ozdobení
parmazán 4 PL
strouhaný, na posypání

1 V hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje a lžíci másla a opékejte na něm řapíkatý celer asi 5 minut, pak přidejte pórek a opékejte dalších 5 minut. Vmíchejte podrcený česnek a minutu míchejte. Potom přilijte vývar a přiveďte k varu.

2 Do vroucího vývaru vhoďte drobné těstoviny. Vařte 4 minuty, přidejte kadeřávek a vařte další 4 minuty tak, aby kadeřávek a těstoviny změkly. Vmíchejte natrhanou bazalku, šťávu a kůru z citronu. Každou porci posypte strouhaným parmazánem a ozdobte proužky citronové kůry.

NĚCO NAVÍC
Místo kadeřávku můžete použít i mangold nebo špenát i jeho baby variantu. Křehčí lístky ale nechte ve vývaru jen zavadnout. V zásadě se hodí vlastně cokoli zeleného, třeba i fazolky. Máte-li okraj (kůrku) od parmazánu, vložte ji do zeleninového vývaru a nechte vyvařit – polévce dodá sílu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč