Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Minestrone s citronem

Je lehká a díky citronu svěží. A také značně variabilní – klidně lze uvařit stylem „co dům dal“.

Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce másla
    • 2 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
    • 2 pórky, nakrájené najemno
    • 1 stroužek česneku, podrcený
    • 1,3 litru zeleninového vývaru
    • 100 g drobných těstovin (my jsme použili rýži orzo)
    • 200 g kadeřávku, nakrájeného na proužky
    • menší svazek bazalky
    • 1 citron, vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra, část na jemné proužky na ozdobení
    • 4 lžíce strouhaného parmazánu na posypání 

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje a lžíci másla a opékejte na něm řapíkatý celer asi 5 minut, pak přidejte pórek a opékejte dalších 5 minut. Vmíchejte podrcený česnek a minutu míchejte. Potom přilijte vývar a přiveďte k varu.

2 Do vroucího vývaru vhoďte drobné těstoviny. Vařte 4 minuty, přidejte kadeřávek a vařte další 4 minuty tak, aby kadeřávek a těstoviny změkly. Vmíchejte natrhanou bazalku, šťávu a kůru z citronu. Každou porci posypte strouhaným parmazánem a ozdobte proužky citronové kůry.

NĚCO NAVÍC
Místo kadeřávku můžete použít i mangold nebo špenát i jeho baby variantu. Křehčí lístky ale nechte ve vývaru jen zavadnout. V zásadě se hodí vlastně cokoli zeleného, třeba i fazolky. Máte-li okraj (kůrku) od parmazánu, vložte ji do zeleninového vývaru a nechte vyvařit – polévce dodá sílu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Superzelený salát s uzeným lososem

Blesková pizza s brokolicovým pestem

Kuře s chřestem a bylinkami

Jehněčí kofty s bylinkovým kuskusem

Lehké jarní menu na neděli

Polévky plné těstovin

REKLAMA

Přidat komentář