Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Minestrone s citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1498 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 159 g
Tuky 51 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je lehká a díky citronu svěží. A také značně variabilní – klidně lze uvařit stylem „co dům dal“.

Suroviny

olivový olej 1 PL
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený nadrobno
pórek 2 ks
nakrájený najemno
česnek 1 stroužek
podrcený
vývar zeleninový 1,3 l
těstoviny 100 g
drobné, např. rýže orzo
nakrájený na proužky
bazalka 1 svazek
vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra, část na jemné proužky na ozdobení
strouhaný, na posypání

1 V hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje a lžíci másla a opékejte na něm řapíkatý celer asi 5 minut, pak přidejte pórek a opékejte dalších 5 minut. Vmíchejte podrcený česnek a minutu míchejte. Potom přilijte vývar a přiveďte k varu.

2 Do vroucího vývaru vhoďte drobné těstoviny. Vařte 4 minuty, přidejte kadeřávek a vařte další 4 minuty tak, aby kadeřávek a těstoviny změkly. Vmíchejte natrhanou bazalku, šťávu a kůru z citronu. Každou porci posypte strouhaným parmazánem a ozdobte proužky citronové kůry.

NĚCO NAVÍC
Místo kadeřávku můžete použít i mangold nebo špenát i jeho baby variantu. Křehčí lístky ale nechte ve vývaru jen zavadnout. V zásadě se hodí vlastně cokoli zeleného, třeba i fazolky. Máte-li okraj (kůrku) od parmazánu, vložte ji do zeleninového vývaru a nechte vyvařit – polévce dodá sílu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč