0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Minestrone s citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1498 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 159 g
Tuky 51 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je lehká a díky citronu svěží. A také značně variabilní – klidně lze uvařit stylem „co dům dal“.

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený nadrobno
pórek 2 ks
nakrájený najemno
česnek 1 stroužek
podrcený
vývar zeleninový 1.3 l
těstoviny 100 g
drobné, např. rýže orzo
kadeřávek 200 g
nakrájený na proužky
bazalka 1 svazek
citron 1 ks
vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra, část na jemné proužky na ozdobení
parmazán 4 PL
strouhaný, na posypání

1 V hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje a lžíci másla a opékejte na něm řapíkatý celer asi 5 minut, pak přidejte pórek a opékejte dalších 5 minut. Vmíchejte podrcený česnek a minutu míchejte. Potom přilijte vývar a přiveďte k varu.

2 Do vroucího vývaru vhoďte drobné těstoviny. Vařte 4 minuty, přidejte kadeřávek a vařte další 4 minuty tak, aby kadeřávek a těstoviny změkly. Vmíchejte natrhanou bazalku, šťávu a kůru z citronu. Každou porci posypte strouhaným parmazánem a ozdobte proužky citronové kůry.

NĚCO NAVÍC
Místo kadeřávku můžete použít i mangold nebo špenát i jeho baby variantu. Křehčí lístky ale nechte ve vývaru jen zavadnout. V zásadě se hodí vlastně cokoli zeleného, třeba i fazolky. Máte-li okraj (kůrku) od parmazánu, vložte ji do zeleninového vývaru a nechte vyvařit – polévce dodá sílu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit